Mergi la conţinutul principal

Niţă, mare şef la ATOP pentru 300 lei pe lună

• consilierii judeţeni au validat, vineri, componenţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), unde preşedinte a fost ales PSD-istul Nicu Niţă • interesant este că membrii ATOP beneficiază de o indemnizaţie lunară, la nivelul celei pe care o ia un consilier judeţean pentru sedinţele din comisiile de specialitate, undeva peste 300 lei

 

Consilierul judeţean Nicu Niţă a fost validat pe poziţia de preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Brăila, odată cu restul membrilor care fac parte din această structură. Decizia a fost luată, vineri, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Brăila, cu unanimitate de voturi. Tot cu această ocazie s-au stabilit şi cele trei comisii care funcţionează în cadrul ATOP: cea pentru coordonarea situaţiilor de urgenţă şi pentru petiţii, cea de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali şi comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului.

Interesant însă este faptul că, potrivit proiectului de hotărâre: „pentru activitatea desfăşurată în plen şi în comisiile de lucru, membrii ATOP Brăila beneficiază de o indemnizaţie lunară, la nivelul celei cuvenite unui consilier judeţean pentru activitatea desfăşurată în şedinţa  pe comisie de specialitate”. Cu alte cuvinte, nu se pune problema unei sume exagerat de mari, doar puţin peste 300 lei pe lună. Trebuie subliniat totuşi că formularea în ceea ce priveşte indemnizaţia membrilor ATOP s-a schimbat odată cu acest proiect de hotărâre. Înainte banii primiţi de cei din Autoritatea Teritorială însemnau 5% din salariul preşedintelui CJ Brăila.

Cine face parte din ATOP Brăila

Componenţa nominală a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Brăila, validată de către consilierii judeţeni este: Marius Ţiripa (subprefect), Adrian Glugă (inspector şef - Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila), Vasile Mot (împuternicit inspector şef - Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila), Cristian Ion (inspector şef - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea Brăila), Traian Jipa (director executiv - Poliţia Locală), Petrică Călin (reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor Brăila), consilierii judeţeni Nicu Niţă (PSD), Florin Petre (PSD), Florin Mircea (PSD), Simona Drăghincescu (PND), Viorel Botea (PMP), Vasile Cortez (PNL) şi reprezentanţii comunităţii Drăgan Ion, Ştefan Racu şi Milan Ciocârlan.

ATOP este un organism cu rol consultativ, a cărui activitate se desfăşoară în interesul comunităţii.

Reamintim că, PSD-istul Nicu Niţă a fost ales preşedinte al ATOP în cadrul şedinţei de constituire a structurii, ce a avut loc pe 22 septembrie. Consilierul judeţean se află şi pe un loc eligibil, între propunerile social-democraţilor pentru Camera Deputaţilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro