Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NEWSFLASH

* SUA ne poate asculta convorbirile, arata in editia sa de duminica cotidianul suedez Sydsvenskan. Astfel printr-un acord extrem de controversat, Statele Unite au primit acceptul de a asculta convorbirile si urmari sms-urile si e-mailurile cetatenilor europeni.

* Finlandezii au spus da proiectului de constitutie europeana, intr-o sedinta desfasurata in data de 12 mai, parlamentul luind decizia de a incepe procesul de ratificare a acesteia.

* Un nou motiv pentru existenta Uniunii Europene este principala grija a cancelarului german Angela Merkel. Aceasta a declarat in primul ei discurs major de dupa instalarea in functie ca Europa trebuie sa isi schimbe orientarea din acest moment si sa puna cetatenii pe primul loc.

* O altfel de zi a Europei a fost celebrata in Estonia, unde Parlamentul a decis ratificarea constitutiei europene chiar in data de 10 mai, primul ministru eston, Andrus Ansip, declarind cu aceasta ocazie ca prin aprobarea constitutiei, “Estonia a adus o contributie extrem de importanta pentru constructia europeana".

* Cresterea numarului de state membre UE a fost un succes, arata mai multe studii efectuate in statele membre ale uniunii. Dintre indicatorii analizati, cresterea economica a fost cea care a cunoscut cea mai mare medie in cele 10 state devenite membre in 2004.

Newsflash foloseste serviciile de stiri ale Euobserver si ale Comisiei Europene.
Surse fotografii:
Semnarea tratatului de aderare: eu2005.lu/Tom Wagner
Tratatul de aderare: eu2005.lu/Luc Deflorenne
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii