Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nereguli in organizarea comandamentelor antiepizootice locale

Inspectorii DSVSA Braila sint nemultumiti de modul de organizare al comandamentelor antiepizootice locale. Acestia au atras atentia presedintilor acestor comandamente, adica primarilor din judet, ca mai multe nereguli de organizare au fost sesizate in urma inspectiilor incrucisate efectuate atit de inspectorii DSVSA Braila, cit si de cei ai Autoritatii Sanitar Veterinare, ai Ministerului Administratiei si Internelor si ai Ministerului Sanatatii. Lucica Geru, medic veterinar in cadrul DSVSA Braila, a atras atentia primarilor din teritoriu asupra faptului ca nu exista decizii pe fiecare membru al comandamentelor, ci doar decizii luate si semnate la modul general: "Numeroase documente, informatii, sint impartite la reprezentantii care fac parte din comandamentele locale, la politie, la reprezentantii Ministerului Sanatatii, la secretarul primariei. Trebuie sa stiti, ca aceste comandamente se constituie prin decizie a primarului, care e presedinte, si se reactiveaza de cite ori e necesar. Cind e necesar? Atunci cind pe teritoriul unitatii teritorial administrative pe care o administrati apare o boala contagioasa sau mortala. Mereu trebuie intocmit un program de masuri. Asa cum am constatat, aceste comandamente sint constituite, dar nu exista decizie pe fiecare membru al comandamentului. Fiecare trebuie sa aiba niste responsabilitati clare pe care si le insuseste in baza unei semnaturi. Am constatat ca ele sint semnate la modul general si nu fiecare membru stie ce are de facut. Totul e de-a valma".
Reprezentantul DSVSA Braila a mai adaugat ca in cadrul acelorasi inspectii s-a constatat ca nici macar nu au fost inclusi in aceste comandamente toate institutiile cu impact in viata comunitatii: "Am mai constatat ca din comandamente nu fac parte toate institutiile care ar putea ajuta la rezolvarea unor situatii. Nu erau inclusi directori de scoli generale, membri ai politiei, preoti. Totodata am abservat ca nu exista camere in care sa fie depozitat un minim stoc de interventie in caz de urgenta. Adica solutii, instrumente de imprastiat aceste solutii. Registre ca sa se stie clar cine si cit a dat. Trebuie, de asemenea, reactualizata componenta comandamentelor si date decizii pentru membrii noi".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii