Nereguli in organizarea comandamentelor antiepizootice locale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Nereguli in organizarea comandamentelor antiepizootice locale

Inspectorii DSVSA Braila sint nemultumiti de modul de organizare al comandamentelor antiepizootice locale. Acestia au atras atentia presedintilor acestor comandamente, adica primarilor din judet, ca mai multe nereguli de organizare au fost sesizate in urma inspectiilor incrucisate efectuate atit de inspectorii DSVSA Braila, cit si de cei ai Autoritatii Sanitar Veterinare, ai Ministerului Administratiei si Internelor si ai Ministerului Sanatatii. Lucica Geru, medic veterinar in cadrul DSVSA Braila, a atras atentia primarilor din teritoriu asupra faptului ca nu exista decizii pe fiecare membru al comandamentelor, ci doar decizii luate si semnate la modul general: "Numeroase documente, informatii, sint impartite la reprezentantii care fac parte din comandamentele locale, la politie, la reprezentantii Ministerului Sanatatii, la secretarul primariei. Trebuie sa stiti, ca aceste comandamente se constituie prin decizie a primarului, care e presedinte, si se reactiveaza de cite ori e necesar. Cind e necesar? Atunci cind pe teritoriul unitatii teritorial administrative pe care o administrati apare o boala contagioasa sau mortala. Mereu trebuie intocmit un program de masuri. Asa cum am constatat, aceste comandamente sint constituite, dar nu exista decizie pe fiecare membru al comandamentului. Fiecare trebuie sa aiba niste responsabilitati clare pe care si le insuseste in baza unei semnaturi. Am constatat ca ele sint semnate la modul general si nu fiecare membru stie ce are de facut. Totul e de-a valma".
Reprezentantul DSVSA Braila a mai adaugat ca in cadrul acelorasi inspectii s-a constatat ca nici macar nu au fost inclusi in aceste comandamente toate institutiile cu impact in viata comunitatii: "Am mai constatat ca din comandamente nu fac parte toate institutiile care ar putea ajuta la rezolvarea unor situatii. Nu erau inclusi directori de scoli generale, membri ai politiei, preoti. Totodata am abservat ca nu exista camere in care sa fie depozitat un minim stoc de interventie in caz de urgenta. Adica solutii, instrumente de imprastiat aceste solutii. Registre ca sa se stie clar cine si cit a dat. Trebuie, de asemenea, reactualizata componenta comandamentelor si date decizii pentru membrii noi".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro