Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nereguli in comercializarea produselor din cacao si ciocolata

Aproape 30 kilograme de produse din cacao si ciocolata oprite temporar sau definitiv de la comercializare de catre inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor (OPC) in urma unei campanii de verificari tematice realizate zilele trecute. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 10 sanctiuni dintre care 9 amenzi in valoare totala de 11.000 lei.
Dupa cum se prezinta in raportul OPC Braila, in cadrul actiunii au fost controlati 13 operatori economici atit din municipiu, cit si din judet, fiind verificata cu aceasta ocazie cantitati de zeci de kilograme de produse din gama celor vizate de control, in majoritatea cazurilor fiind depistate abateri. Astfel, in cazul a citiva operatori s-a constatat ca o parte dintre produsele comercializate aveau durata minimala depasita, situatie in care s-a dispus oprirea defininitiva a cantitatii de 10,06 kilograme de produs in valoarea de 107,8 lei de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman. Totodata au fost depistate mai multe deficiente privind etichetarea produselor din cacao si ciocolata drept pentru care s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a unei cantitati totale de 18,37 kilograme de produse in valoare de 226 lei si sanctionarea agentilor economici. Inspectorii OPC Braila avertizeaza ca in cazul ciocolatei, in conformitate cu legislatia in vigoare, exista o serie de obligatii privind continutul produsului, iar acolo unde acestea nu se respecta pe eticheta trebuie mentionata o alta denumire, de exemplu "tableta", situatie in care se regasesc multe dintre sortimentele existente pe piata.

15 martie - Ziua Mondiala a Protectiei Consumatorilor

Conducerea OJPC Braila a anuntat ca in cursul acestei zile vor avea mai multe actiuni ocazionate de Ziua Mondiala a Protectiei Consumatorilor, evenimentele urmind a avea loc la supermarketul "Penny Market XXL", cu incepere de la ora 10.30 si la Liceul Pedagogic cu incepere de la ora 11.00. 15 martie 1962 reprezinta momentul istoric al nasterii miscarii mondiale privind protectia consumatorilor, cind presedintele SUA la acea vreme a rostit in Congres un mesaj legat de drepturile consumatorilor: dreptul la securitate, la informare, dreptul de a fi ascultat si dreptul de a alege produse si servicii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii