Mergi la conţinutul principal

Nereguli in comercializarea produselor din cacao si ciocolata

Aproape 30 kilograme de produse din cacao si ciocolata oprite temporar sau definitiv de la comercializare de catre inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor (OPC) in urma unei campanii de verificari tematice realizate zilele trecute. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 10 sanctiuni dintre care 9 amenzi in valoare totala de 11.000 lei.
Dupa cum se prezinta in raportul OPC Braila, in cadrul actiunii au fost controlati 13 operatori economici atit din municipiu, cit si din judet, fiind verificata cu aceasta ocazie cantitati de zeci de kilograme de produse din gama celor vizate de control, in majoritatea cazurilor fiind depistate abateri. Astfel, in cazul a citiva operatori s-a constatat ca o parte dintre produsele comercializate aveau durata minimala depasita, situatie in care s-a dispus oprirea defininitiva a cantitatii de 10,06 kilograme de produs in valoarea de 107,8 lei de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman. Totodata au fost depistate mai multe deficiente privind etichetarea produselor din cacao si ciocolata drept pentru care s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a unei cantitati totale de 18,37 kilograme de produse in valoare de 226 lei si sanctionarea agentilor economici. Inspectorii OPC Braila avertizeaza ca in cazul ciocolatei, in conformitate cu legislatia in vigoare, exista o serie de obligatii privind continutul produsului, iar acolo unde acestea nu se respecta pe eticheta trebuie mentionata o alta denumire, de exemplu "tableta", situatie in care se regasesc multe dintre sortimentele existente pe piata.

15 martie - Ziua Mondiala a Protectiei Consumatorilor

Conducerea OJPC Braila a anuntat ca in cursul acestei zile vor avea mai multe actiuni ocazionate de Ziua Mondiala a Protectiei Consumatorilor, evenimentele urmind a avea loc la supermarketul "Penny Market XXL", cu incepere de la ora 10.30 si la Liceul Pedagogic cu incepere de la ora 11.00. 15 martie 1962 reprezinta momentul istoric al nasterii miscarii mondiale privind protectia consumatorilor, cind presedintele SUA la acea vreme a rostit in Congres un mesaj legat de drepturile consumatorilor: dreptul la securitate, la informare, dreptul de a fi ascultat si dreptul de a alege produse si servicii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu