Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Negocieri pentru acordarea tichetelor cadou mediate de prefect

Greva japoneza din scolile brailene a continuat si ieri. Liderul sindicalistilor din Colegiul "Murgoci", prof. Ionica Iconaru, a spus ca protestele salariatilor din invatamint vor continua pina la rezolvarea situatiei. "Colegii mei sint foarte nemultumiti. Au fost sarbatorile si ei au avut foarte putini bani, nu si-au primit nici drepturile legale, iar perspectivele sint sumbre. Multi sint hotariti sa mearga la mitingul de joi sau sa treaca la metode si mai radicale de protest. Vom lupta decent, intelectualizat, dar trebuie sa ne obtinem drepturile. Nu inteleg de ce nu se respecta legea", a spus prof. Ionica Iconaru.
In cursul zilei de ieri, zeci de profesori dintre cei 3.000 care functioneaza in municipiul Braila, au vrut sa depuna la registratura Primariei cereri in nume personal prin care solicita acordarea tichetelor cadou pentru luna decembrie. Spre surpriza lor, secretara nu le-a inregistrat cererile motivind ca acest tip de cereri nu se primesc.
Presedintele Sindicatului Invatamint Braila, Valeriu Partene, a spus ca luni dupa-amiaza a fost chemat de primarul Constantin Cibu pentru discutii si cu acest prilej l-a rugat sa accepte o discutie cu toti membri Consiliului Judetean al SIB. "Miine (n. r. astazi), la ora 10.30, sintem invitati la negocieri noi si primarii localitatilor care nu au acordat tichete cadou, medierea fiind realizata de prefectul Mihaela Marcu. Ceea ce ma bucura este ca protestul nostru nu a luat forme nedorite, copiii nici nu simt ca noi protestam ca sa ni se respecte drepturile. Actiunea noastra a fost una foarte importanta pentru ca am fi putut sa ne trezim cu conflicte de munca spontane, asa cum s-a intimplat in judetul Ialomita, unde s-a ajuns la violente nedorite. Noi am mediat aceasta stare conflictuala si i-am indrumat pe colegii nostri catre o forma eleganta de protest. Sper intr-o minune miine, la intilnirea cu prefectul si primarii. In functie de cum vor decurge discutiile, vom lua o hotarire pe loc, pentru ca vom fi acolo toti membrii Consiliului Judetean al sindicatului", a spus presedintele SIB, Valeriu Partene.

Sindicatele brailene "Sanitas", "Apa" si "Petrom" sint alaturi de salariatii din invatamint

Inca din prima zi a acestui conflict de munca, am solicitat opinia Inspectoratului Scolar fata de situatia creata, mai ales ca in sedinta din 3 decembrie 2007 cu directorii de unitati scolare, inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a anuntat ca se va da cel de-al 13-lea salariu si tichete cadou in decembrie. Nici dupa doua zile de la declansarea conflictului, ISJ nu a aratat vreun interes pentru problema pe care o au salariatii din sistem.
Pe de alta parte, cu salariatii din invatamint au solidarizat si alte sindicate. "Sanitas", prin liderul Nicolae Saridache, a spus ca este alaturi de salariatii din invatamint si ca nu este de acord cu atitudinea primarului. Liderul sindical Ionel Chiscaneanu de la Sindicatul Liber "Apa" a scris pe site-ul ziarului nostru ca "amendeaza pozitia primarului Constantin Cibu care vrea sa adopte tactica pumnului in gura folosita inainte de revolutie de catre cei din conducerea PCR", iar liderul sindical de la "Petrom", Mircea Barau, a anuntat ca si petrolistii solidarizeaza cu salariatii din invatamint si ca la mitingul de joi ii vor sprijini cu un grup de protestatari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii