Mergi la conţinutul principal

Negocieri la CJ pentru proiectul privind copiii cu cerinţe educaţionale speciale

Copreşedintele ALDE Brăila, Dan Păun, este hotărât să îşi promoveze la Consiliul Judeţean proiectul privind acordarea unor sume de bani către copiii cu cerinţe educaţionale speciale. Acesta a afirmat recent că deja a început un dialog cu preşedintele interimar al instituţiei, Viorel Mortu, pentru a vedea dacă membrii miniparlamentului judeţean îi vor prelua ideea şi vor realiza un proiect de hotărâre în acest sens. "Proiectul pe care l-am iniţiat în CLM referitor la indemnizaţia pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale a fost deja înaintat către CJ Brăila. Am discutat cu domnul preşedinte interimar Viorel Mortu, i-am adus această chestiune în atenţie. A fost încântat să audă că există preocupare pentru zona aceasta şi mi-a promis că în cel mai scurt timp va promova un proiect de hotărâre în Consiliul Judeţean. Partea bună este că acum că vorbim despre o hotărâre a CJ Brăila, asta înseamnă că vor beneficia de aceşti bani toţi copiii din judeţ şi nu doar cei din municipiu, cum puteam eu să asigur, iniţial. Este un proiect extraordinar şi o să merg la dumnealui să îi depun şi o listă cu câteva sute de semnături ale părinţilor copiilor şi a celor care susţin acest proiect, ca să avem o bază mult mai solidă", a declarat Păun.
Sursa citată a precizat că estimează o sumă de aproximativ 200 lei pe lună pentru fiecare copil aflat într-o astfel de conjunctură, indemnizaţie ce ar avea ca destinaţie - hrana şi îmbrăcămintea elevilor. Consilierul a punctat că foarte mulţi dintre copiii cu nevoi educaţionale speciale provin din familii sărace şi că acest ajutor le va asigura prezenţa la şcoală, astfel încât să se poată integra ulterior în societate. "Eu ştiu că în urma recensământului făcut de Inspectorat sunt în jur de 700 de copii cu cerinţe educaţionale speciale în judeţ. Dar să ne înţelegem: nu vorbim de copii cu handicap, ci de cei care au nişte cerinţe un pic mai altfel - au sindrom Down, sindroame uşoare -, cu alte cuvinte copii uşor de integrat şi e păcat să nu o facem", a conchis Păun.

Viorel Mortu: "Ne interesează propunerea dumnealui"

Contactat telefonic de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", preşedintele interimar al CJ, Viorel Mortu, a recunoscut faptul că a discutat cu Dan Păun şi că i s-a părut interesantă propunerea acestuia. "E adevărat. Domnul Păun a venit cu o astfel de idee. Ne interesează propunerea dumnealui, numai că mai este o etapă de parcurs. Trebuie să vină şi cu un document, cu un suport legislativ şi să specifice în scris cum anume vede proiectul. În funcţie de asta, după aceea, propunem şi decidem", a declarat Viorel Mortu.
Reamintim că, proiectul copreşedintelui ALDE Brăila, Dan Păun, a fost realizat, iniţial, pentru Consiliul Local Municipal în baza unei hotărâri de guvern. Între timp, a apărut o modificare la nivelul hotărârii respective, astfel că, de alocarea banilor către aceşti copii nu se mai poate ocupa decât Consiliul Judeţean.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro