Mergi la conţinutul principal

Negocierea contractului colectiv de munca la "Promex", o bomba sociala

""Promex" a murit!", a anuntat, ieri, liderul organizatiei sindicale a salariatilor din uzina braileana, Staicu Radulescu, in cadrul intilnirii dintre reprezentantii oficialitatilor locale si sindicate. Liderul a explicat ca de astazi salariatii societatii nu mai au Contract Colectiv de Munca (CCM) valabil, situatie in care sint puse sub semnul intrebarii plata salariilor, acordarea concediilor de odihna si a altor drepturi ce le revin angajatilor uzinei. In aceste conditii, Staicu a avertizat ca sindicatul nu poate controla reactiile propriilor membri existind riscul declansarii unor miscari de protest spontane. El a explicat ca administratia uzinei si sindicatul sint de mai multe luni in negocieri cu privire la un nou CCM, dar ca au mai ramas in divergenta 9 puncte dintre cele 244 propuse spre negociere de administratie si sindicat. Toate aceste 9 probleme sint pe bani si in primul rind cresteri salariale. Aici nu ne-am inteles cu administratia societatii si nici cu patronatul uzinei. Drept pentru care, in aceste conditii, vom notifica Directia Generala de Munca asupra conflictului de interese existent in societate si ne vom adresa si Comisiei prefecturale de Dialog Social pentru a cere ajutorul in dezamorsarea conflictului", a spus liderul sindical. De asemenea, acesta a punctat ca angajatii sint foarte nemultumiti de faptul ca nici la acest moment administratia nu este dispusa sa respecte prevederile contractului colectiv la nivel national si cel la nivel de ramura in ceea ce priveste salarizarea. In plus Radulescu a spus ca o alta problema este asigurarea frontului de lucru pentru toti salariatii, a conditiilor normale de munca, precum si migrarea fortei calificate spre alte societati fie din Braila, dar mai ales din strainatate. "Toate aceste probleme au fost comunicate tuturor institutiilor locale care au competente in aceste probleme, precum si autoritatilor locale, dar toti se fac ca nu le vad si nu actioneaza in sensul constringerii administratiei sa respecte legea", s-a plins sindicalistul. Important de mentionat este ca Sindicatul Liber "Promex" a actionat in instanta administratia pentru nerespectarea prevederilor CCM la nivel de ramura, declansind astfel conflict de drepturi.
Reamintim ca, in vara anului trecut organizatia sindicala a organizat citeva zile la rind pichetarea sediului administrativ al uzinei, revendicarile la acea vreme fiind in mare parte de natura salariala.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu