Mergi la conţinutul principal

Neglijență marca ”Electrica”: poluare cu ulei industrial în timpul reparării unui transformator stradal

* după ce și-a terminat treaba, echipa de intervenții și-a strâns sculele și a plecat, lăsând în urma sa o mare pată de ulei * Garda de Mediu a obligat Electrica să ia măsuri pentru neutralizarea poluării

 

După ce că avariile se țin lanț din cauza rețelelor electrice învechite, unele intervenții ale echipelor de lucru din cadrul ”Electrica” Brăila provoacă și alte probleme. În cazul de față, o problemă de mediu: o astfel de echipă a ”Electrica” Brăila a remediat, marți, avaria apărută la un transformator stradal de generație mai veche, situat pe strada Ana Ipătescu, dar n-a mai ținut cont că în timpul lucrării s-a scurs o mare cantitate de ulei industrial pe spațiul verde, trotuar și carosabil. După ce și-au terminat treaba, electricienii și-au strâns sculele și au plecat ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, lăsând în urma lor o baltă consistentă de ulei, cât să polueze solul pe termen nedefinit.

În urma unei sesizări, la fața locului a ajuns, ieri, o echipă a Gărzii de Mediu Brăila, care a constatat poluarea și a solicitat, imediat, să se ia măsuri pentru îndepărtarea uleiului și a unui strat din solul afectat. ”În urma solicitării comisarilor de mediu, Electrica a trimis în foarte scurt timp o echipă care a acționat cu material petroabsorbant. Reziduurile trebuie încărcate într-un recipient metalic și predate unei societăți specializate în neutralizarea acestui tip de materiale poluante”, ne-a declarat Carmen Tudorache, comisarul șef al Gărzii de Mediu Brăila. Potrivit acesteia, comisarii de mediu urmau să decidă, ieri, dacă vor aplica doar un avertisment sau dacă îi vor sancționa contravențional pe autorii poluării.

Reamintim că, recent, o firmă angajată de ”Electrica” Brăila pentru efectuarea unor branșamente stradale a fost amendată cu 2.500 lei de Poliția Locală pentru că a tăiat, fără autorizație și fără a respecta normele din domeniu, crengile mai multor copaci de pe strada Ștefan cel Mare din municipiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro