Mergi la conţinutul principal

Neglijenţă cu potenţial letal

• un brăilean reclamă faptul că a fost cât pe ce să fie lovit în cap de o bucată de moloz căzută de la etajul 3 al unui bloc, din cauza unei firme care lucra la montarea unei centrale de apartament fără a asigura în niciun fel zona din exterior • omul a făcut sesizare atât la Poliţia Locală cât şi la Poliţa Naţională însă susţine că s-a lovit de un dezinteres total din partea acestor instituţii • doar Inspecţia Muncii i-a dat asigurări că va face o anchetă la faţa locului

 

Un brăilean domiciliat într-un bloc de pe Calea Călăraşilor reclamă faptul că a fost pe punctul de a fi lovit în cap de o bucată de moloz căzută de la etajul III al clădirii respective, din cauza neglijenţei cu care a lucrat o firmă angajată de un vecin pentru montarea unei centrale de apartament. Incidentul s-ar fi petrecut zilele trecute, în momentul când reclamantul s-a întors de la serviciu şi a coborât din maşina personală. “Am ieşit din maşină, am făcut câţiva paşi şi la un moment dat mi-a căzut ceva destul de greu direct în sacoşa pe care o aveam în mână. Pe moment, nu mi-am dat seama ce se întâmplase, dar apoi am observat că se lucra la etajul trei la montarea unei centrale. Practic, s-a dat o gaură în perete, cu o carotă, pentru a traversa o conductă de la centrală. Problema e că, pe trotuar, zona din dreptul acelei lucrări nu era asigurată în niciun fel. Nici cu vreo bandă de avertizare, nici cu altceva care să dea de înţeles că trebuie să te fereşti. Am luat acea piatră care ar fi putut să îmi cadă direct în cap şi am mers cu ea în apartamentul unde se făcea lucrarea. Cei care dăduseră gaura respectivă au recunoscut că bucata de moloz provine din peretele găurit de ei, şi-au cerut scuze, dar când i-am întrebat de ce nu au asigurat în niciun fel locul afară mi-au zis că nu şi-au dat seama că trebuie aşa ceva, fiindcă până acum, pe unde au mai lucrat, nu s-a întâmplat nimic grav”, ne-a povestit Dorin, brăileanul care s-a trezit cu piatra în sacoşă. Deranjat de nonşalanţa cu care priveau lucrurile lucrătorii respectivi, acesta a făcut reclamaţie la Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului, însă susţine că şi aici s-a lovit de un dezinteres total. “De la Poliţia locală mi-au zis că ei nu pot face nimic atât timp cât nu am nicio vătămare corporală. Poliţia Municipiului, la fel, mi-a transmis că dacă n-am nicio zgârietură ei nu pot pune un echipaj pe drumuri degeaba. Aşa au reacţionat instituţiile care ar trebui să sancţioneze neglijenţa acelei firme, neglijenţă ce ar fi putut provoca o tragedie, dacă acea piatră ar fi lovit pe cineva în cap...”, ne-a spus reclamantul. Acesta a sesizat şi Inspecţia Muncii, unde se pare că a găsit mai multă “deschidere”, în sensul că a fost anunţat că se va verifica dacă firma care a montat centrala a respectat normele de protecţia muncii şi dacă angajaţii aveau actele în regulă sau lucrau “la negru”. Răspunsul ar urma să fie transmis către reclamant în termen de 30 de zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro