Mergi la conţinutul principal

Navetiști rămași fără transport, după ce firma “Pax” și-a modificat traseul ca să ocolească un drum în lucru

* acuzația a fost făcută de soțul unei profesoare care face naveta Brăila - Bordei Verde * acesta spune că a reclamat la Consiliul Județean că firma “Pax” nu respectă traseul prevăzut în licență dar că autoritățile județene i-ar fi spus că nu au ce să facă * totuși, conducerea CJ ne-a informat că i-a solicitat firmei “Pax” să accepte o soluție de compromis, astfel încât de astăzi, 16 noiembrie, localitatea Bordei Verde va fi inclusă din nou pe traseu

 

Firma de transport ”Pax” este acuzată că și-a modificat cu de la sine putere un traseu obținut cu licență de la Consiliul Județean, afectând astfel călătorii navetiști. Sesizarea a venit din partea soțului unei profesoare care face naveta până la școala din Bordei Verde. Astfel, brăileanul Stelică Butuc ne-a reclamat faptul că în ultimele două - trei săptămâni, firma ”Pax” nu mai respectă traseul Brăila - Batogu - Jugureanu, cu trecere prin Bordei Verde, ocolind pe varianta Ianca - Berlescu pentru a evita o porțiune de drum județean aflată în reparații. Șoseaua dintre DN 2B și Bordei Verde este în reparații, s-a refăcut fundația și s-a pus strat de piatră dar încă nu s-a turnat și asfalt. Cei de la Pax motivează că li se strică mașinile dacă circulă pe acolo, așa că au început să ocolească pe la Ianca, excluzând localitatea Bordei Verde de pe traseu. Acest lucru îi afectează atât pe localnici cât și pe cei care fac naveta, cum este soția mea, profesoară la școala din Bordei Verde. Am făcut sesizare la Consiliul Județean, înștiințându-i că firma de transport în cauză nu respectă traseul pentru care are licență. Mi s-a răspuns că nu au ce să le facă. Păi cum așa!? Autoritatea care a emis licența pentru acel traseu nu poate să ia măsuri dacă nu se respectă traseul așa cum a fost scos la licitație?! Așa, orice firmă poate să liciteze pentru un traseu, iar după ce îl obține ocolește pe unde i se pare mai avantajos. E adevărat că acel drum până la Bordei Verde e în lucru, s-a pus strat de piatră, iar acum vreo două săptămâni se circula foarte greu pe acolo. Dar totuși se putea circula, iar între timp piatra s-a compactat și se poate circula mult mai bine la ora actuală!”, ne-a spus autorul sesizării.

Contactat ieri de un reporter al cotidianului nostru, Ionel Epureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Brăila ne-a declarat că s-a căutat o soluție pentru rezolvarea problemei de pe traseul respectiv și că, începând de astăzi, marți, 16 noiembrie, mașinile firmei ”Pax” vor trece din nou prin Bordei Verde, chiar dacă ruta va fi temporar alta decât cea obținută prin licență. ”Într-adevăr, operatorul de transport a schimbat traseul unilateral, fără să ne notifice și să ne ceară acordul. În urmă cu o săptămână s-a făcut o adresă către firma respectivă, iar dânșii au motivat că au evitat să mai circule pe drumul județean 211, de la intersecția cu DN 2B până la Bordei Verde, deoarece stratul de piatră spartă folosit la fundația aflată în lucru le afecta anvelopele. S-a găsit totuși o soluție temporară: să nu mai ocolească prin Ianca, ci prin Viziru, pentru a include pe traseu și localitatea Bordei Verde. Începând de marți, 16 noiembrie, se va putea folosi temporar acest traseu, cu derogare de la Consiliul Județean pentru o scurtă perioadă, până când se va turna primul strat de asfalt pe DJ 211”, ne-a declarat vicepreședintele Epureanu.

În ceea ce privește firma ”Pax”, conducerea acestei societăți de transport nu vede nicio problemă în faptul că, în ultimile două săptămâni, nu s-a mai respectat traseul pentru care s-a obținut licență pe ruta respectivă. ”Noi am respectat traseul, am făcut cursa de la Brăila la Batogu - Jugureanu, doar că am ocolit acea porțiune de șantier în lucru din zona Bordei Verde, deoarece acolo era strat de piatră colțuroasă care ne făcea mari probleme. Aveam chiar și câte două pene pe zi, anvelope noi care se spărgeau din cauza acelui strat de piatră. Între timp am convenit cu Consiliul Județean să ocolim prin Viziru, până când se va turna primul strat de asfalt pe acel drum în lucru. Sunt mulți kilometri în plus, dar o să trecem și prin localitatea Bordei Verde”, ne-a declarat Alexe Papenov, administratorul firmei de transport călători ”Pax”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu