Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Navalistii braileni, protejati impotriva caniculei

Conducerea organizatiei sindicale din cadrul santierului naval a anuntat ca incepind de ieri, in societate se aplica masuri de mentinere a starii de sanatate a salariatilor constind in acordarea de apa minerala. "Independent de obligatiile ce cad in sarcina angajatorului, date fiind conditiile de temperaturi ridicate, incepind de astazi (ieri - n.r.) se acorda cite 2 litri de apa minerala salariatilor din santier. Asta in conditiile in care pina acum nu au fost indeplinite conditiile prevazute de legislatie pentru aplicarea unor astfel de masuri", a explicat liderul Sindicatului Liber "Sanab", Alexandru Gurgu.
Important de mentionat este ca legislatia in domeniul sanatatii si securitatii muncii prevede ca in conditii de temperaturi extreme ridicate (peste 37 grade Celsius sau, corelate cu conditii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel), inregistrate timp de 2 zile consecutiv, angajatorul are obligatia sa aplice o serie de masuri de protejare si de mentinere a starii de sanatate a propriilor angajati. Pina anul trecut insa angajatorii aveau obligatii fata de propriii salariati si in conditiile in care se depaseau constant temperaturi de 30 de grade Celsius in sensul acordarii de pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare a organismului, in plus acordarea de apa carbogazoasa salina in cantitate de 2-4 litri/pers/schimb distribuita la temperatura de 16-18 grade Celsius.
Conducerea sindicatului a mai precizat ca in cursul lunii viitoare este programata si vacanta de vara pentru navalisti, ocazie cu care majoritatea salariatilor vor intra in concediu de odihna. Practic, societatea isi va inchide portile pe parcursul celor 3 saptamini de vacanta, numai o parte dintre salariatii cu activitati de "flux continuu" fiind programati pentru lucru in perioada respectiva.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii