Skip to main content

Nava "Borcea" trebuie sa ramina la Palatul Copiilor

Reabilitarea vasului Borcea s-a facut asa cum trebuie, si cu respectarea conditiilor impuse de proiect. Acest lucru il sustine viceprimarul municipiului, Lucian Tilea, care nu vede rostul unui eventual transfer de administrare, de la Palatul Copiilor, la Consiliul Judetean, sau direct la Muzeul Brailei. Tilea ne-a declarat ca a vazut personal cum arata nava dupa lucrarile de reabilitare si, ca un navalist ce este, a putut sa-si dea seama ca lucrurile nu stau deloc asa cum spune directorul Muzeului, Ionel Cindea, potrivit caruia s-ar fi lucrat in bataie de joc. Vicele considera ca, la posibilitatile financiare de care dispune Palatul Copiilor, s-a facut tot ce era posibil si ca de asta s-a asigurat insusi capitanul vasului, care tine la el ca la ochii din cap. Tilea nu exclude posibilitatea ca acum, unii sa caute nod in papura lucrarilor de reabilitare, tocmai pentru a-si justifica demersurile de preluare a administrarii vasului: "Borcea este un vas deosebit de valoros, iar lucrarile care i s-au facut sint foarte in regula, i s-au adus imbunatatiri conform unor reguli pe care cei de la Palatul Copiilor le-au respectat. Comandantul navei, care o are in grija de foarte multi ani, stie cum a aratat nava si nu a permis sa i se schimbe aspectul. El a avut cu mine o discutie foarte serioasa, in urma cu un an si jumatate, in ce priveste posibilitatea ca Primaria sa se implice pentru terminarea lucrarilor de reabilitare, dat fiind ca celor de la Palatul Copiilor le-au lipsit niste fonduri. Stiu cu certitudine ca in nici un caz Palatul Copiilor nu si-a dorit sa dea drumul la aceasta nava, care este o mare avere. Nu stiu daca este unica, dar cred ca este una din cele doua sau trei nave cu zbaturi care a mai ramas pe Dunare, care este intr-o stare de functionare impecabila, e o nava cu aburi, iar masina de aburi merge extraordinar de bine, si ar fi pacat ca cineva sa o transforme in cine stie ce kitch. Asa cum este ea reabilitata in momentul de fata si cu putinul care mai e de facut, cred ca navei i se asigura o continuitate in existenta".
Tilea nu vede de ce ar duce-o mai bine nava "Borcea" in administrarea Muzeului, decit in cea a Palatului Copiilor, si nu considera ca dorinta directorului Cindea de a o prelua este una bazata pe argumente intemeiate: "Nava Borcea nu este un exponat de bagat in muzeu, este o nava vie, care functioneaza, care este numai buna de folosit ca parte componenta a tezaurului patrimonial pe care-l avem. In plus, pina una-alta, cel mai potrivit om care sa aiba grija de ea este comandantul navei care, printre altele, este la Palatul Copiilor. Nu am sa comentez daca Muzeul este sau nu in stare sa intretina o asemenea nava, dar pina la urma, cei care au demonstrat ca sint in stare, in ciuda posibilitatile lor financiare reduse, dar cu eficienta, au fost cei de la Palatul Copiilor. Nu vad de ce daca cineva doreste sa ajute, nu contribuie cu bani, munca, idei, acolo unde este nava si de pe urma acestui parteneriat sa nu iasa un rezultat pozitiv. Ideea este ca nava sa fie inchiriata si sa faca plimbari de Dunare, asta este rostul ei. Vasul este superb, eu am si facut practica pe el, cind eram in liceu si pe atunci arata impecabil, este o nava monument, ce mai incolo-incoace! Si, din cite stiu, sint unii care tare ar mai vrea sa puna gheara pe ea..."

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu