Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATO vrea sa "utilizeze la maximum" cooperarea sa cu Serbia

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a declarat luni ca vrea sa "utilizeze la maximum" cooperarea cu Serbia in cadrul Parteneriatului pentru pace, pentru a o ajuta sa isi depaseasca "frustrarea" dupa proclamarea independentei Kosovo, relateaza AFP.
"In calitate de secretar general al NATO, sint dispus sa vad cum putem utiliza la maximum faptul ca avem o relatie in cadrul Parteneriatului pentru pace cu Serbia", a declarat de Hoop Scheffer dupa o intrevedere cu seful diplomatiei europene, consacrata in special problemei Kosovo.
El nu a furnizat totusi nici un exemplu concret cu privire la ceea ce NATO ar putea adauga actualei sale cooperari cu Serbia, afirmind doar ca este "primul care ii intelege frustrarea" si ca ea este "un actor foarte important" in regiune.
El a subliniat ca toate relatiile dintre NATO si Balcani se vor afla in centrul discutiilor din cadrul summitului Aliantei Nord-Atlantice de la inceputul lui aprilie, de la Bucuresti. Trei tari din regiune, Albania, Croatia si Macedonia spera sa primeasca invitatii de aderare la NATO cu aceasta ocazie.
"Relatia NATO cu aceasta regiune este importanta, inclusiv relatia NATO cu Serbia", a adaugat de Hoop Scheffer.
Serbia a semnat un acord de Parteneriat pentru pace cu NATO in cadrul summitului Aliantei Nord-Atlantice de la Riga, din noiembrie 2006, care stabileste un prim cadru de cooperare pentru tarile care vor sa adere la NATO.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii