Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATO va testa un blindaj bulgar pentru elicopterele militare

NATO va testa un blindaj de fabricatie bulgara pentru protejarea elicopterelor militare, potrivit unor informatii aparute marti in presa bulgara, relateaza agentia BNN, in pagina electronica.
Testele vor fi efectuate in poligonul Zmeiovo din sudul Bulgariei, a declarat adjunctul ministrului bulgar al Apararii, Simeon Nikolov, pentru cotidianul 24 Chasa, fara a preciza data acestor manevre.
Blindajul, realizat de cercetatorii bulgari, este atit pasiv, cit si activ, a precizat Nikolov. Acesta poate detona proiectile la o distanta sigura de elicopter si le impiedica sa strapunga carcasa aparatului, a adaugat oficialul bulgar.
Proiectul, dezvoltat de Institutul Metallografi in colaborare cu Academia bulgara de Stiinte, prezinta interes pentru fortele aeriene ale NATO si in special pentru aviatia militara americana, care se confrunta cu multiple atacuri cu lansatoare de racheta portabile asupra avioanelor sale in Irak.
"Statele Unite au incercat, cu citva timp in urma, sa realizeze un astfel de blindaj, dar experimentul lor a esuat", a declarat Nikolov, citat de cotidianul Standart, in pagina electronica.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii