Mergi la conţinutul principal

NATO s-ar putea retrage total din Afganistan

„Ştim cu toţii cum stau lucrurile", a afirmat Rasmussen la sosirea sa la sediul NATO din Bruxelles, unde are loc o reuniune a miniştrilor apărării din statele membre ale Alianţei.
„Dacă nu va exista un acord americano-afgan, nu va putea exista niciun acord între Afganistan şi NATO, iar în cazul în care nu există un acord, nu vor fi nici trupe NATO în Afganistan după 2014", a adăugat el.
„Permiteţi-mi să subliniez acest lucru: nu aceasta este opţiunea noastră preferată. Însă acestea sunt faptele şi trebuie să le luăm în considerare în planificarea noastră", a mai spus Rasmussen, îndemnând încă o dată liderii afgani să semneze acordul de securitate cu Washingtonul.
Secretarul general al NATO a făcut aceste declaraţii după un avertisment transmis de preşedintele american Barack Obama omologului său afgan Hamid Karzai, în care afirmă că Statele Unite pregătesc o retragere militară totală din Afganistan la sfârşitul lui 2014, lăsând în schimb deschisă posibilitatea semnării acordului de securitate în cursul acestui an.
Hamid Karzai refuză de luni de zile să semneze acordul bilateral de securitate (BSA), care prevede o prezenţă americană în ţara sa după încheierea misiunii NATO în decembrie. El doreşte să-i lase această sarcină succesorului său care urmează să fie ales în luna aprilie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro