Astfel, potrivit ordinii de zi a şedinţei din 22 noiembrie a plenului CSM, publicată pe site-ul instituţiei, instanţa supremă a înaintat, încă de la începutul lunii octombrie, cererea de pensionare a judecătoarei Puşoiu.Ulterior, s-a revenit cu o nouă adresă din partea acesteia, în care arată că solicită pensionarea începând cu data de 1 decembrie.
Potrivit notei Direcţiei resurse umane a CSM, Iuliana Puşoiu are peste 30 de ani vechime în magistratură şi îndeplineşte condiţiile legale de pensionare. De asemenea, în acelaşi document se arată că Puşoiu a fost în concediu fără plată în perioada 7-23 octombrie, iar ulterior a revenit la instanţă, fiind planificată în şedinţa de judecată din 27 octombrie.
De altfel, pe data de 10 octombrie, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, declara, într-o emisiune a TVR, că una din cele două judecătoare de la Secţia Contencios a instanţei supreme urmărite penal de DNA pentru trafic de influenţă şi-a depus, chiar în ziua învinuirii, cererea de pensionare. "Cert este că una din cele două judecătoare care au fost puse sub învinuire a depus deja, în ziua învinuirii, cererea de pensionare", a declarat Morar.
DNA a informat oficial, pe 10 octombrie, că preşedintele Secţiei Contencios a ÎCCJ, Gabriel Bîrsan, şi judecătoarea Iuliana Puşoiu, de la aceeaşi secţie, sunt urmărite penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit excursii, bijuterii şi alte foloase materiale de la omul de afaceri Gabriel Chiriac şi de la avocata Claudia Gherbovan Silinescu, acuzaţi de cumpărare de influenţă.
Pe data de 6 octombrie, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la domiciliile judecătoarelor Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiou, iar o zi mai târziu, pe 7 octombrie, cele două s-au prezentat la DNA, pentru a li se aduce la cunoştiinţă învinuirile care le sunt aduse.