Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nastase nu stie cine ar fi putut sustrage documente din dosarul sau

Presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase declara ca nu are cunostinta si nu poate aprecia cine ar fi putut sustrage acte din dosarul aflat la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, dar sustine ca din documentul pierdut apar in presa facsimiluri folosite impotriva sa.
"Cred ca cei care folosesc aceste extrase sint mai in masura decit mine sa dea detalii despre disparitia acestui dosar", afirma Nastase intr-un comunicat remis, vineri, MEDIAFAX.
Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, imputarile care i se aduc in presa sint, din aceste considerente, nefondate, ele reprezentind un nou atac la adresa familiei sale.
Nastase precizeaza ca in luna decembrie 2004 a solicitat, impreuna cu sotia sa, Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor sa i se comunice daca detine informatii privind "suspiciuni referitoare la operatiuni suspecte de spalare a banilor".
Potrivit lui Nastase, din raspunsul pe care l-a primit tot in luna decembrie 2004, rezulta ca nu au existat nici un fel de indicii privind prezumtiva implicare a sa si a sotiei sale in operatiuni ilegale si nici nu s-a semnalat lipsa vreunui document.
"Nu s-a constatat existenta unor indicii temeinice privind implicarea dumneavoastra in operatiuni suspecte de spalare a banilor, care sa fi determinat informarea unitatii de Parchet", se arata in raspunsul primit de sotii Nastase de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor pe 8 decembrie 2004 si dat publicitatii de catre presedintele Camerei.
Raspunsul a fost semnat de Ilie Iulian Dragomir, presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.
Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor a solicitat Parchetului instantei supreme sa verifice modul in care au disparut, dupa 1999, acte detinute de oficiu privind averea lui Adrian Nastase, un procuror declansind joi investigatii in acest caz, sustin surse judiciare.
Solicitarea Oficiului a fost inregistrata, miercuri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Cazul "matusa Tamara" a facut obiectul unui dosar instrumentat de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) inca din anul 1999, dar acest dosar este posibil sa fi fost distrus, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei de atunci.
Potrivit surselor citate, dosarul ar fi disparut dupa schimbarea puterii politice, dupa alegerile generale din anul 2000. "Nimeni nu stie ce s-a intimplat cu acel dosar. Cert este ca a existat, iar acum nu mai este", au declarat sursele citate.
Aceleasi surse au adaugat ca procurorii au cerut reprezentantilor Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor sa initieze de urgenta o ancheta, pentru a stabili circumstantele in care a disparut dosarul "matusa Tamara".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii