Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Narcisa Olivia Novac - Premiul special pentru cea mai buna alegere contre emploi

In perioada 9 - 11 decembrie, la Timisoara s-a desfasurat editia a doua a Festivalului National de Teatru al Liceelor Vocationale. Au participat elevi de la cele mai prestigioase licee de profil din tara de la: Timisoara, Arad, Tirgu Jiu, Sibiu, Bucuresti, Cluj Napoca, Buzau, Iasi si Braila, la cele trei sectiuni: one man show, sceneta si spectacol. Narcisa Olivia Novac, in clasa a X-a, la clasa profesoarei Liliana Ghita, la Liceul de Arta, a interpretat rolul doamnei Abracadabrante din piesa "Incepem" de I. L. Caragiale. Ea a reusit sa impresioneze juriul, prezitat de directorul Teatrului National "Mihai Eminescu" din Timisoara, Adriana Maria Hausvater, care i-a recompensat interpretarea cu Premiul special al juriului pentru cea mai buna alegere contre emploi. Din juriu au mai facut parte: conf. univ. dr. Violeta Zonte, directorul Directiei pentru Cultura Timisoara, actorii Teatrului National din Timisoara Mihaela Murgu si Doru Iosif, si inspectorii de specialitate: prof. univ. dr. Elena Viorica Mihaes din Timisoara si Maria Georgeta Popescu din Iasi. "Juriul festivalului a considerat prestatia elevei Narcisa Olivia Novac drept o performanta deosebita, cu atit mai mult cu cit rolurile contre emploi sint o grea piatra de incercare chiar pentru actorii profesionisti. Rolul contre emploi presupune un studiu profund si minutios extrem de dificil pentru o virsta la care functioneaza mai ales intuitia. Acest gen depaseste limitele fizice si emotionale native ale interpretului. Dificultatea textului, originalitatea abordarii rolului, varietatea mijloacelor de expresie dramatica au constituit criterii de departajare neta fata de ceilalti concurenti. Sint extrem de fericita pentru izbinda fetitei mele si cred ca este cel mai frumos dar pe care l-as fi putut primi vreodata", a spus profesoara Narcisei, actrita Liliana Ghita.
Aceasta nu este singura performanta a elevilor de la Liceul de Arta, specializarea "Arta actorului", infiintata in septembrie 2004. Un elev de clasa a X-a, tot de la clasa actritei Liliana Ghita, Alexandru Marin poate fi vazut in "Adam Geist", si alte cinci eleve pot fi admirate in spectacolul "Hans": Narcisa Novac, Corina Bors, Madalina Mircea, Camelia Pilaf, Ancuta Gutui, clasa profesoarei Liliana Ghita.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii