Mergi la conţinutul principal

NAŢIONAL. Prognoza meteo: vreme caldă până în octombrie

Meteorologii estimează, pentru următoarele trei luni, o vreme în general caldă, încadrată în limite climatologice normale, cu excepția unor zone în care temperaturile vor fi peste mediile perioadei, iar cantitățile de precipitații se pot situa sub norme în cea mai mare parte a teritoriului, arată prognoza meteorologică, valabilă în intervalul august-octombrie, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) şi preluată de Agerpres.

August

Regimul termic va avea valori normale în majoritatea regiunilor, cu excepția vestului țării, unde, local, valorile termice pot fi peste mediile perioadei. Temperaturile medii se vor situa între 15 și 23 de grade Celsius, în Moldova, și până la 23 de grade Celsius, în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.
Din punct de vedere pluviometric, nivelul cantităților lunare de precipitații vor înregistra, în general, o tendință de deficit, mai puțin în centru și nord, unde acesta poate fi normal. Astfel, în Dobrogea cantitățile de apă se vor încadra între 28 și 40 de litri/mp, în timp în regiunea Munteniei, normele climatologice pentru precipitații vor ajunge la 95 l/mp.

Septembrie

Valorile termice pot fi peste norme în estul, sud-estul și, local, în sudul și vestul țării, iar in rest normale. Cele mai mici valori termice medii, de 10 grade Celsius, se vor consemna în Moldova. Pe de altă parte, mediile cele mai ridicate se vor consemna în Oltenia, Muntenia și Banat (18 grade Celsius), respectiv în Dobrogea (19 grade Celsius).
De asemenea, cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de normal în centrul, nordul și local în vestul țării, iar in restul zonelor acestea vor prezenta, în general, o tendință de deficit.

Octombrie

În decursul lunii octombrie 2014, meteorologii estimează valori termice peste mediile climatologice în sud-est și, local, în regiunile sudice și vestice, iar în restul teritoriului se vor încadra în normalul perioadei.
Cantitățile lunare de precipitații vor avea valori normale în est, sud-est și, local, în sud. În restul teritoriului se vor înregistra valori peste mediile climatologice.

Meteorologii precizează că nu pot fi prognozate din timp fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare, fiind estimată doar distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro