Mergi la conţinutul principal

Naşterea Domnului, vestită în redacţia Obiectiv de grupuri de colindători

• mai multe grupuri de colindători au făcut un frumos obicei din a colinda redacţia cotidianului nostru • aceştia ne-au încântat cu vocile lor îngereşti şi cu colindele alese

 

Mai multe grupuri de colindători brăileni, care mai de care mai frumoşi şi cu glasuri îngereşti, ne-au vizitat la redacţie pentru a ne aduce Vestea Minunată: Naşterea Domnului Iisus Hristos! Clinchete de clopoţei, acorduri de chitară, de vioară ori sunete de trompetă, sunt instrumentele de care colindătorii s-au “ajutat” pentru a marca momentul sfânt.

Primii care ne-au călcat pragul redacţiei a fost cunoscutul ansamblu de colindători de la Ciocile. Aceştia păstrează cu sfinţenie obiceiul colindatului, iar de vreo 16 ani încoace, vizitează instituţiile şi agenţii economici reprezentativi din Brăila. Când cei 13 bărbaţi, însoţiţi de instructorul lor, profesorul de muzică Gheorghe Ciucă, au început să cânte, clădirea a răsunat! Voci puternice într-una singură! De-a lungul celor 26 de ani de existenţă, ansamblul de la Ciocile a mers cu colindul în numeroase oraşe ale ţării, dar şi din străinătate: Republica Moldova, Ucraina, Franţa. În ultimii 15 ani, a devenit o tradiţie să se colinde instituţiile din Brăila şi nici de această dată nu s-a făcut excepţie.

Apoi, au urmat câţiva elevi de la Liceul de Artă “Hariclea Darclee”, însoţiţi de profesorul de teorie şi pian, Vlad Ionuţ. Copiii şi-au demonstrat, în acest fel, şi talentul de a cânta la instrumente muzicale, deoarece au avut cu ei vioara, chitara şi trompeta. Nici copiii de la “Valurile Dunării” nu s-au lăsat mai prejos. Aceştia au pregătit nu numai colinde, ci şi poezii pe tema Crăciunului. Acompaniaţi la acordeon de dirijorul ansamblului, Marius Mugur Anghelescu, micuţii au cântat din tot sufletul, bucuroşi că Marea Sărbătoare se apropie cu paşi repezi.

Pentru al doilea an consecutiv, părintele parohiei “Sf. Ioan Botezătorul” din Ianca a venit cu o ceată de colindători la redacţia “Obiectiv - Vocea Brăilei”. Fetele, îmbrăcate în port popular, au cântat colinde vechi, rar auzite pe la uşile creştinilor în preajma Crăciunului. La fel de special a fost şi programul artistic pregătit copiii din satul Oancea, comuna Romanu. Coordonaţi de preotul paroh Voineag Neculai, cei 16 micuţi au fredonat colinde vechi.

Le mulţumim colindătorilor, le urăm multă sănătate, Sărbători Fericite şi la anul aşteptăm să ne treacă, din nou, pragul cu drag!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro