Mergi la conţinutul principal

Muzica populara din Braila a pierdut un artist de valoare - Constantin Oprea - Vidica

Luni seara, dupa o suferinta indelungata, s-a stins din viata artistul Constantin Oprea, cunoscut in lumea muzicii populare ca Vidica.
Constantin Oprea - Vidica a condus mai bine de 40 de ani destinele ansamblului "Pandelasul", care functiona la Casa Municipala de Cultura.
"Este un moment trist pentru noi, o data pentru ca am pierdut un colaborator valoros si apoi pentru ca nici nu i-am putut fi alaturi in ultima perioada. Nu avem un sediu si nu avea unde sa repete. Era un nume cunoscut in lumea artistica si-l regretam. Dumnezeu sa-l odihneasca", a spus directorul Casei Municipale de Cultura, Emanoil Ciucasu.
O alta institutie cu care a colaborat indeaproape Constantin Oprea - Vidica a fost si Centrul de Creatie. Directorul acestei institutii, Maria Puscaciu, a spus ca regretatul artist a acompaniat nume celebre ale cintecului popular romanesc. "Prin profesionalism si modul de lucru cu oamenii a reusit sa se impuna si sa se bucure de respect. Era o autoritate in folclorul din Romania si din zona Brailei. Disparitia lui e o mare pierdere pentru ca a luat cu el in mormint o informatie valoroasa despre cintecul si jocurile locului, ale zonei etnografice Braila. A fost invitat in nenumarate rinduri in calitate de expert la intilniri nationale pe teme de muzica populara orchestrala, este in baza de date a Centrului National de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale. A acompaniat evenimente de gen din tara, din Braila si a realizat numeroase turnee in strainatate. A sprijinit lansarea a numerosi artisti, interpreti de muzica populara, a slujit cu mare respect si dragoste spiritul popular al locului. Este o pierdere pe care o vom resimti in scurt timp", a spus cu amaraciune directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro