Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzica pentru detinuti

Ieri, un grup de detinuti din Penitenciarul Braila au participat la un concert de muzica sustinut de formatia de muzica usoara a Cercului Militar Braila. Persoanele private de libertate au avut posibilitatea de a asculta melodii, apartinind mai multor genuri muzicale, interpretate de solistul vocal Victor Ciobanu, acompaniat de orga si trompeta. Actiunea face parte din programul cultural educativ derulat de Serviciul de Interventie Psihosociala din cadrul Penitenciarului, condus de inspector sef principal Paul Purcaroiu.
"Noi organizam astfel de evenimente periodic. Acum au participat mai putini pentru ca sint la munca si la instanta, dar acest program va fi reluat simbata si duminica, pe televiziunea cu circuit inchis, in fiecare camera. Astfel de actiuni sint benefice pentru detinuti, pentru ca ii fac sa mai uite de faptul ca se afla in penitenciar si isi pot aduce aminte de viata din libertate. Muzica poate aduce o alinare in sufletele celor care isi ispasesc pedeapsa in penitenciar", a precizat inspector sef principal, Paul Purcaroiu.
La rindul sau, solistul vocal al formatiei, Victor Ciobanu, a precizat ca ii face o deosebita placere sa vina sa cinte pentru detinuti, pentru ca si acestia au dreptul sa asculte putina muzica.
"Nu cunosc suferinta lor, dar sper ca le-o alinam cu ceva, chestii de genul asta fac bine in viata, pot deveni mai buni, le trebuie si lor putina ambianta. Am venit dintr-o placere, sint oameni pe care ii cunosc, unul chiar mi-a fost coleg, am cintat impreuna", a spus Victor Ciobanu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii