Skip to main content

Muzica Militara a garnizoanei Braila s-a remarcat la un festival din Germania

In traditia deja consacrata a prezentei la festivaluri internationale de gen, Muzica Militara a garnizoanei Braila, sub bagheta locotenent colonelului Gogu Petrea, a participat, la sfirsitul saptaminii trecute, la Festivalul International al Muzicilor Militare de la Bayreuth-Germania.
Potrivit unui comunicat de presa al Brigazii 10 Geniu, concertul sustinut in piata centrala a orasului Kulmbach, a stirnit interesul localnicilor, prezenti in numar mare la concertul formatiei romanesti. In cadrul programului au fost interpretate piese din repertoriul romanesc si international, prelucrari de muzica usoara.
La festival au mai participat formatii din Germania, Franta, Polonia, Cehia si Belarus. Formatia braileana a mai prezentat, in cea de-a doua-a zi a festivalului, un program care a cuprins marsuri, polci, dansuri si prelucrari folclorice romanesti, atragind atentia si aprecierea publicului spectator. "Ambasadori ai schimbului cultural pe teritoriul unei Europe Unite, Muzica Militara a garnizoanei Braila a reusit sa atraga atentia prin cintecul romanesc si genul specific formatiilor mlitare, iar in plus a facut auzit numele orasului nostru prin schimburile de materiale cu gazdele si celelalte formatii participante", a spus maiorul Viorel Calenciuc, din cadrul compartimentului Relatii Publice al Brigazii 10 Geniu. Deplasarea formatiei la festival a fost sustinuta de Prefectura si Primaria Braila. Prestatia de la acest festival al instrumentistilor militari braileni a condus la lansarea invitatiei de a participa anul viitor, in luna octombrie, la Parada Muzicala a Natiunilor de la Hanovra, Germania.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu