Mergi la conţinutul principal

Muzica de fanfara pe scena Casei Tineretului

Vineri seara, Braila a fost inviorata de acordurile muzicii de fanfara. La Casa Tineretului a avut loc concertul extraordinar al Muzicii Militare a Garnizoanei Braila, sub bagheta locotenent colonelului Petrea Gogu. Invitat special a fost tenorul Dumitru Gheorghiu, maestru al artei, din Republica Moldova, cu care Muzica Militara a Garnizoanei Braila a mai colaborat in primavara. De asemenea, au fost invitati o voce buna a muzicii populare, Fanica Stoian si saxofonistii Valter Ciuraru si Cornel Maxim, dar si Adrian Vizireanu, care a interpretat "Sanie cu zurgalai". Coregrafia a fost asigurata de Ionel Burac, iar prezentarea spectacolului de profesorul Marilena Niculescu.
In prima parte a concertului vocal - instrumental au fost piese de o mare diversitate, "Suita clasica nr. 2", interpretata de lt. col. Petrea Gogu, "Toccata in Re Minor", de J. S. Bach, "Dansul Sabiilor", de Aram Haciaturian, "Valurile Dunarii", de Iosif Ivanovici, "O Sole Mio", de Eduardo Di Capua si nu numai. In partea secunda a spectacolului, orchestra de suflatori s-a transformat in orchestra de muzica populara. Din program au facut parte parte binecunoscuta melodie "Sanie cu zurgalai", "Ioane, Ioane!", "Suia ardeleneasca", "Cint si joc moldovenesc", etc. Pe acordul muzicii a dansat Corpul de Balet al Ansamblului Artistic al Armatei.
Spectacolul a fost organizat de Primaria Municipiului Braila, Consiliul Judetean, Centrul de Creatie, Garnizoana Braila si Cercul Militar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu