Grădina de vară "Boema" propune brăilenilor să reia distracţia în stil grecesc. Muzica specifică va aparţine trupei "Prokas Band", aceeaşi de anul trecut, dar care şi-a diversificat repertoriul şi are chiar un instrument nou, touberleki. Dansul grecesc nu va fi o problemă. Cine nu cunoaşte paşii va putea învăţa de la tinerii Comunităţii elene, totul terminându-se cu farfurii sparte pentru a alunga spiritele rele din viaţă. Din bucătăria grecească, veche de peste 4.000 de ani, brăilenii se vor putea delecta cu antreuri, numite mezedes, care conţin: salată de vinete (melitzanosalata), dovlecei (kolokithakia), drob (sarmas), brânză, măsline, roşii, ceapă, sos tzatzichi. Apoi se poate mânca delicioasa salată grecească, foarte sănătoasă, care conţine: roşii, castraveţi, ceapă, ardei gras, măsline, brânza Feta, ulei de măsline şi oregano. Cu numai 25 de lei brăilenii se vor putea delecta cu souvlachi - frigărui din carne de porc care se servesc cu cartofi prăjiţi, roşii, castraveţi, ceapă şi tzatzichi. Nu vor lipsi din meniu faimoasele paidachia - costiţe de miel făcute la cuptor în sos de bere, dar nici platoul pescăresc, numai 35 de lei, care conţine: kalamari prajiţi, creveţi la grătar, sardină, grujoane de peşte în fulgi de porumb şi lămâie. Finalul serii, din punct de vedere culinar, va fi marcat de baclavale făcute în casă de către Kira Margo, o grecoaică din insula Chefalonia, alături de care se vor putea lua şi micuţe gogoşele stropite cu miere şi susan (loukoumades). "Originea baclavalei este unul dintre subiectele de dispută între greci şi turci. Grecii şi-o asumă şi vin cu izvoare istorice din antichitate, turcii dau din cap şi mormăie în barbă cum că fisticul şi scorţişoara vin din Damasc prin Turcia, aşa că grecii n-ar avea cum să facă baclava de capul lor. Şi controversele continuă. Un singur lucru e cert: bacalavaua e delicioasă!", apreciază Athena Bondoc, patronul restaurantului.