Muzeul Brailei a participat la un seminar european la Sibiu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Muzeul Brailei a participat la un seminar european la Sibiu

In perioada 8 - 11 februarie, la Sibiu a avut loc seminarul "Intilnirile de la Sibiu. Primii pasi in Uniunea Europeana" la care au participat reprezentanti din Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Franta, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Norvegia, Portugalia, Romania, Suedia si Turcia. De la Braila a participat reprezentantul Muzeului Brailei, Camelia Hristian. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Europeana a Oraselor si Regiunilor pentru Cultura, cu sediul la Paris, cu sprijinul Asociatiei Municipiilor din Romania. Seminarul a inclus patru mese rotunde cu temele: "Unde sintem dupa "Intilnirile de la Cracovia" din 2003, "Ce rol trebuie sa joace colectivitatile teritoriale, mai ales cele din noile state membre ale UE", "Asteptari si perspective ale Romaniei si Bulgariei - tarile intrate in UE la 1 ianuarie 2007" si "Rolul specific al intilnirilor si altor retele culturale europene". Camelia Hristian a apreciat ca cele mai interesante expuneri au fost cele ale organizatorilor programelor "Sibiu - Capitala Culturala a Europei 2007", "Istanbul - Capitala Culturala a Europei 2010" si "Umea - oras din Suedia, candidat pentru Capitala Culturala a Europei 2014". Muzeul Brailei si-a manifestat interesul pentru colaborarea cu operatori culturali din Franta, prin intermediul Asociatiei Europene a Oraselor si Regiunilor pentru Cultura Paris si pentru includerea in programul "Golden Routes", prezentat de delegatia din Istanbul - program interdisciplinar international care reuneste o serie de evenimente culturale prezentate, timp de patru ani, in orase din Mediterana, Asia, porturi la Marea Neagra si porturi la Dunare, orase legate de istoria Turciei si situate pe vechile cai de circulatie a oamenilor si marfurilor. "Delegatia Bulgariei ne-a contactat in vederea unor schimburi culturale viitoare intre Sofia si Braila. Orasul Braila a fost o gazda primitoare pentru emigrantii bulgari, refugiati aici datorita opresiunii otomane. Academia Bulgara a luat fiinta la Braila in 1869, iar unul dintre conducatorii luptei de eliberare a bulgarilor, poetul si revolutionarul Hristo Botev, a locuit o vreme aici si din aceste motive “Braila este un oras drag Bulgariei”", a spus Camelia Hristian, sef al departamentului relatii publice de la Muzeul Brailei.
Asociatia Europeana a Oraselor si Regiunilor pentru Cultura este o retea unica in Europa, care insumeaza 300 de colectivitati teritoriale din Europa si are ca scop favorizarea relatiilor in interiorul continentului european, incurajarea contactelor si cooperarii cu colectivitati teritoriale din afara Europei, favorizarea politicilor culturale in diverse sectoare - de exemplu educatia artistica si relatiile intre cultura si educatie, urbanism, patrimoniu, apararea drepturilor artistilor

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro