Acest organism al FIFA este format din 21 de membri, dintre care zece sint reprezentanti ai fotbalistilor, zece ai cluburilor si unul independent. Camera de Rezolvare a Disputelor a stabilit suma pe care trebuie sa o plateasca Mutu dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca actualul jucator al Fiorentinei este nevoit sa achite aceasta compensatie.
Clubul Chelsea a cerut compensatii in valoare de opt milioane de lire sterline, considerind ca Mutu a incalcat clauzele contractuale, ceea ce a dus la concedierea fotbalistului roman.
Chelsea l-a achizitionat pe Adrian Mutu de la AC Parma, in vara lui 2003, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Mutu a fost suspendat sapte luni de federatia engleza pentru consum de cocaina si dupa ispasirea pedepsei, romanul a semnat cu Juventus Torino din postura de jucator liber. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
"Sper ca decizia FIFA in cazul Mutu sa nu lase semne importante pentru el"
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat, vineri, la St. Gallen, ca nu stia de hotarirea luata de FIFA in cazul lui Adrian Mutu, dar spera ca aceasta sa nu lase "semne importante" asupra atacantului roman, transmite trimisul MEDIAFAX.
"Nu am luat inca la cunostinta, dar eu cred ca s-a creat un precedent foarte periculos. Trebuie sa vad care e motivarea exacta a deciziei FIFA. Sper ca aceasta decizie sa nu lase semne si important pentru el ca acum are sansa de a juca fotbal la cel mai inalt nivel. Dupa parerea mea, Adi, la potentialul pe care il are trebuie sa fie la una dintre primele cinci-sase echipe din Europa si sper ca sa aiba succes la aceasta competitie si chiar sa ajunga la o echipa mai mare", a spus Lupescu.