Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mutarile inspirate ale lui Gigi Ion au adus victoria gazdelor

Dacia: Bodea - Constantinescu, Ivan, Baldovin - Hristian (min. 33: Iliuta), Olenic, Ochia, Sandru (min. 63: Bogos), Ciocea - Ghioca (min. 68: Covaci), Ungureanu
Antrenor: Gigi Ion
Petrolul: Anton - Chiriac, Berea, Gurguiatu - Muntianu (min. 84: Dura), Popa, Toma, Jipa (min. 74: Marin), Dobirceanu - Tismanaru (min. 86: Ciobanu), Vrinceanu
Antrenor: Dan Motei
Arbitri: Marius Avram - Bogdan Velicu si Valentin Bostina, toti trei din Bucuresti
Observator FRF: Iuliu Veres (Sf. Gheorghe)

Pentru moinesteni, partida de la Braila putea insemna o "gura de oxigen" in lupta pentru evitarea retrogradarii, daca ar fi obtinut macar un punct, iar declaratia lui Dan Motei, la coborirea din autobuzul ce a transportat echipa, era plina de optimism: "Am plecat in aceasta deplasare cu dorinta de a ne vinde scump pielea si speram sa nu plecam de pe "Municipalul" brailean cu mina goala".
Iar golul realizat de catre Berea, direct din lovitura libera, din minutul 26, parea ca va confirma sperantele antrenorului petrolist.
Pina la deschiderea scorului a fost un joc anost, cu o dominare sterila a Daciei care nu a dat roade datorita unui joc foarte simplu si sigur in aparare al oaspetilor.
In acest rastimp s-au consemnat doar doua faze de poarta. In minutul 14, Ciocea a centrat in careul advers, Ghioca a reluat cu capul spre poarta si Anton a facut eforturi ca sa scoata mingea de la radacina barei. Sase minute mai tirziu, la primul contraatac periculos al petrolistilor, Vrinceanu a fost angajat la marginea careului de sase metri, s-a precipitat insa si a sutat pe linga coltul scurt.
Cu toate ca preluase echipa de doar patru zile Gigi Ion a facut prima mutarea inspirata. In minutul 33, l-a introdus pe Iliuta in locul lui Hristian si, dupa numai patru minute, noul intrat i-a dat o pasa ideala lui Ghioca, iar fostul golgeter al Petrolului a restabilit egalitatea, printr-un sut inselator la coltul lung, mingea lovind mai intii bara din dreapta lui Anton si apoi ricosind in coltul opus.
Pina la pauza, singurele momente notabile au fost cele doua lovituri libere, cite una de fiecare parte, dar nu suficient de periculoase pentru a periclita poarta.

Brailenii au gasit de doua ori calea spre gol

La patru minute de la reluare, Sandru a centrat in careu si Ghioca a reluat cu capul peste transversala. Ceva mai activ in aceasta a doua parte a meciului, Sandru a reusit o noua centrare periculoasa in careul petrolist insa Toma a fost mai rapid decit Ghioca si a trimis mingea in corner.
Abia in minutul 65 moinestenii au trecut, prima data in aceasta parte a meciului, de mijlocul terenul, Berea a centrat in careul brailean si Tismanaru a reluat peste bara transversala a portii lui Bodea.
In minutul 68, noul antrenor al Daciei l-a inlocuit pe Ghioca cu Marian Covaci si chiar in minutul urmator noul intrat a catapultat mingea in dreapta lui Anton, aducindu-si formatia in avantaj. Aceasta noua mutare, foarte inspirata i-a adus lui Gigi Ion aplauzele publicului brailean, ceva mai reticent pina atunci.
Numai ca in minutul urmator, spectatorii braileni au mai primit un dus rece. Bucuria marcarii celui de-al doilea gol i-a deconectat de la tensiunea jocului pe fotbalistii gazda, astfel ca Tismanaru a fost la un pas de a restabili egalitatea.
Pe final, in ultimele minute, Dan Motei l-a sacrificat pe Muntianu, un fundas, si l-a introdus pe Dura, un al treilea atacant. Exceptind insa acel moment in care moinesteni ar fi putut egala, initiativa a apartinut in permanenta formatiei brailene. Dacia a jucat minute bune cu fundasii la centrul terenului si ar fi putut sa mareasca scorul in minutul 84, cind Marian Covaci a intrat pe partea stinga in careu, a intors mingea in zona punctului de la 11 metri, Ungureanu a sutat puternic dar mingea deviata de unul dintre aparatorii petrolisti a iesit in corner.
Dupa numai un minut, gazdele au obtinut o noua lovitura de colt, Ochia a trimis mingea in careu si Ungureanu a sutat cu sete la coltul lung, stabilind scorul final, 3-1.
Oaspetii au ramas in inferioritate numerica in minutul 90, dupa ce Berea a primit cel de-al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu.
In repriza a doua fiecare echipa a reclamat cite un penalty insa arbitrul Marius Avram a considerat ca nejustificate solicitarile celor doua formatii.
Dupa o destul de lunga perioada de "seceta", Dacia a obtinut o victorie meritata care ar putea sa o reinscrie pe traseul bun pe care si-l doresc conducatorii clubului si iubitorii fotbalului brailean.

Declaratii dupa meci

Gigi Ion, antrenor Dacia: "Ma bucur ca am debutat cu dreptul si ca dupa cinci etape formatia braileana a obtinut o victorie. Prima mea concluzie este aceea ca din punct de vedere fizic echipa este la pamint. Ca sa respecti o tactica de joc, un plan de joc pe care il impune antrenorul, trebuie sa alergi. Aceasta este prima conditie in fotbal. Nu vreau sa acuz pe nimeni deoarece echipa sta bine in clasament, iar in doua - trei saptamini eu sper ca Dacia va avea o alta fata.
Dan Motei, antrenor Petrolul Moinesti: "Am deschis scorul, insa din nefericire nu am reusit sa gestionam avantajul, am fost egalati repede, iar in partea a doua a meciului am facut citeva greseli personale care ne-au costat. Daca ar fi marcat Tismanaru si s-ar fi restabilit egalitatea, poate altul ar fi fost rezultatul final. Chiar daca am pierdut la Braila, cred in continuare in sansa Petrolului de a se salva".

Bogos a intrat, de buna voie, in colimator

La majoritatea jucatorilor braileni prezenti in teren s-a vazut pe undeva dorinta de a cauta sa-l convinga pe noul antrenor ca merita sa le acorde sanse in continuare. Dintre toti cei 14 fotbalisti care au evoluat pentru Dacia, singurul care a tratat jocul cu indiferenta, cu o lipsa totala de implicare si consideratie fata de colegi, conducerea clubului si spectatori, a fost Iulian Bogos. El a primit o pasa foarte buna, intr-o pozitie avantajoasa din care s-ar fi putut crea o faza periculoasa in careul advers insa a alergat spre minge de parca ar fi avut citiva saci cu nisip in spate. Aceasta atitudine a lui a creat rumoare si dezaprobare in tribune, dar si reactii din partea conducatorilor, unul dintre cei mai vehementi fiind presedintele Consiliului Director, Cornel Sandulescu.
Probabil ca gestul tinarului fotbalist nu va scapa nesanctionat de antrenor si conducerea clubului care par hotariti sa "rupa pisica in doua" si sa conduca echipa braileana pe drumul performantei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii