Mergi la conţinutul principal

Mutari pe tabla de sah a "baietilor destepti"

Consilierii municipali au votat, ieri, la propunerea primarului, inlocuirea din Consiliile de Administratie ale R.A. "Administratia Zonei Libere Braila" si a RA "APA" Braila, a reprezentantilor PD. Astfel, Sorin Enache, Daniela Turosu - fosti membri in CA la Zona Libera si Marius Agache - fost membru in CA la RA "APA", au lasat fotoliile libere pentru Sorin Costin - membru PNL, directorul SC "Hercules" SA si partener de afaceri al presedintelui CJ, PSD-istul Gheorghe Bunea Stancu, pentru Marian Dragomir - fost angajat la Zona Libera, consilier judetean PSD si respectiv pentru Stefan Ichim - membru PNL. Propunerea primarului a stirnit o reactie vehementa din partea viceprimarului Daniela Vasioiu, care a reclamat faptul ca primarul face numai cum ii convine si ii foloseste in jocurile lui pe consilieri, ca pe niste pioni. Totodata, Vasioiu a mai adaugat ca primarul doreste sa acopere neregulile care se fac la aceste regii si pentru ca era impiedicat numai de membrii PD, a decis sa ii scoata pe acestia din joc: "Fara nici o motivatie decit una politica, pentru ca nu mai vrea domnul primar - asa a facut si la CET, ca doreste sa conduca tot, vrea sa ii schimbe. E mai mult decit o bataie de joc sa schimbi pe cineva numai cind vrea domnul primar si CLM sa voteze numai cum vrea primarul... Consilierii au ajuns sa fie pioni pe o tabla de sah, nu mai vrea domnul primar sa ii tina... Cel mai dureros e ca sint scosi tocmai cei care scot probleme adevarate la iveala...". Vasioiu a adus in sprijinul declaratiei sale mapele de sedinta de la regiile respective din ultimul an, in care sint consemnate presupusele nereguli: "S-a incercat si s-a reusit, la Zona Libera, fara acordul consilierilor PD, sa se aprobe un buget de venituri si cheltuieli cu pierderi pe 10 luni... asa a vrut domnul director. Si pentru faptul ca pierderea a fost mai mica decit si-a planificat directorul o sa fie si premiat. A introdus tot felul de lucrari care nu sint prinse in buget, a implicat chiar si CLM in asta. I s-a atras atentia si iar nu a fost in regula. Picatura care a umplut paharul a fost dorinta de a majora indemnizatia consilierilor din CA, iar daca PD a cerut micsorarea s-a ajuns la asta". Vicele democrat a mai adaugat ca lucrurile stau foarte rau, dar pentru ca nimeni nu doreste sa o asculte in cadrul consiliului, va face toate aceste lucruri publice in cadrul unei conferinte de presa.
La rindul sau, netulburat de vehementa cu care a fost atacat de vicele Vasioiu, primarul a replicat ca tocmai pentru a rezolva aceste nereguli a decis ca trebuie revigorate CA-urile prin schimbarea unor consilieri: "Eu va multumesc ca ati recunoscut ca sint probleme, acesta a fost si motivul pentru care am vrut revigorarea activitatii prin inlocuirea unor consilieri. Nimeni nu iese la pensie dintr-un loc de consilier. E normal sa se roteasca oamenii... Sint foarte multe nereguli si incercam sa le evitam".
In final, indignati de atitudinea primarului, consilierii PD in frunte cu Daniela Vasioiu au parasit sala de sedinte, in semn de protest. De altfel, nu este prima data cind consilierii PD decid sa procedeze astfel, atunci cind intregul plen, in frunte cu primarul, se arata impotriva parerilor lor

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu