Skip to main content

A murit poetul Stere Bucovală, răpus de COVID 19

* născut pe 2 iunie 1961 la Tulcea, poetul Stere Bucovală a decedat luni, pe 23 noiembrie 2020, în spital la Brăila, fiind răpus de virusul ucigaș

 

 

 

Poetul Stere Bucovală a încetat din viață! O veste incredibilă și cumplită pentru poeții și scriitorii din țară, dar și de peste hotare...

Cu puțin timp în urmă, la Festivalul ”Europoezia”, a reușit să ne reunească în curtea Bibliotecii Județene PANAIT ISTRATI și să ne ofere momente înălțătoare de muzică și poezie, dar și diplome pentru poeții și scriitorii din Brăila și din alte câteva orașe din țară.

La ediția din acest an, care s-a desfășurat în zilele de 25 şi 26 septembrie, ne-am bucurat împreună de adevărate momente magice în această perioadă de coșmar. Era totuși supărat că, din cauza pandemiei, nu au fost prezenți alături de noi și scriitorii de peste hotare dar ne-a asigurat că anul viitor vom reveni la normalitate și va fi un superfestival internațional de poeziei. Acum, a plecat să organizeze un festival de poezie printre stele.

Născut pe 2 iunie 1961 la Tulcea, Stelică, așa cum îi spuneam noi, prietenii, a decedat luni, pe 23 noiembrie 2020, în spital la Brăila, fiind răpus de virusul ucigaș.

Inițiator și sponsor unic al Festivalului Internațional Euro Poezia, Stere Bucovală a reușit, încă de la prima ediție, din 2015, să reunească poeții din aproape toate țările Europei. Cu elanul său neobosit, cu dăruire și cu bucuria de a oferi momente culturale de neuitat, el a pus Brăila pe harta festivalurilor internaționale de poezie, ne dădea aripi și ne făcea să ne simțim puternici, alături de marii poeți ai Europei.

Am pierdut un prieten, un poet, un om vesel și un iubitor al poeziei, am pierdut un om care ne-a oferit bucurie și sperață... Drum lin către stele, Stelică și condoleanțe familiei!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu