Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A murit Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbalisti romani

Nicolae Dobrin, suferind de cancer pulmonar, a decedat, vineri dimineata, la Spitalul Judetean Pitesti, unde fusese internat in stare grava.
Nascut pe 26 august 1947, Nicolae Dobrin a fost cel mai important jucator din istoria clubului FC Arges si unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului romanesc.
Posesor al unor calitati tehnice de exceptie, Dobrin a debutat in prima divizie la virsta de doar 14 ani si 10 luni in meciul Stiinta Cluj - Dinamo Pitesti (scor 5-1). Din 1959 pina la finalul carierei, in 1983, a evoluat la numai la FC Arges, cu exceptia a doua sezoane (1980-1981 si 1981-1982) cind a jucat la CS Tirgoviste.
Palmaresul personal al celui poreclit "Giscanul" include doua titluri de campion cu FC Arges (1972 si 1979) si trei titluri de cel mai bun fotbalist al anului (1966, 1967 si 1971). La echipa nationala a debutat la 18 ani, la 1 iunie 1966, intr-o partida cu Germania, disputata in localitatea Ludwig Shafen, meci pierdut de prima reprezentativa cu scorul de 0-1. In prima reprezentativa nationala a evoluat de 48 de ori, purtind de doua ori banderola de capitan.
Dobrin a fost component al lotului primei reprezentative care a participat la Cupa Mondiala din Mexic 1970 si al echipei care s-a calificat in sferturile de finala ale CE 1972. Pe lista performantelor sale se inscriu 409 prezente in prima divizie, 111 goluri marcate in campionatul intern si alte sase goluri inscrise pentru echipa nationala. A fost selectionat in echipa lumii la 14 decembrie 1972, intr-un meci organizat cu ocazia retragerii spaniolului Gento.
Cele doua mari neimpliniri ale mijlocasului pitestean sint legate de nefolosirea sa la nici unul dintre meciurile echipei nationale de la CM 1970 din cauza unui conflict cu selectionerul Angelo Niculescu si de ratarea unui transfer la formatia Real Madrid, mutare refuzata de dictatorul Nicolae Ceausescu.
Nicolae Dobrin a pregatit formatia FC Arges din postura de antrenor principal din data de 1 octombrie 1998 pina pe 3 mai 1999, cind si-a anuntat demisia. El a mai indeplinit diverse functii in cadrul clubului pitestean. Maestru emerit al sportului si profesor de educatie fizica, Nicolae Dobrin s-a ocupat in ultima perioada de Scoala de fotbal din Pitesti care ii poarta numele.

Fostul international va fi inmormintat luni

Fostul international Nicolae Dobrin, decedat vineri dimineata la Spitalul Judetean Pitesti, va fi inmormintat, luni, la Cimitirul Municipal "Sfintu Gheorghe", din Pitesti, a declarat primarul Tudor Pendiuc, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit sursei citate, dupa formalitatile de rigoare, corpul neinsufletit al lui Nicolae Dobrin a fost depus, vineri la prinz, la capela Cimitirului "Sfintu Gheorghe", unde cei care l-au cunoscut si iubit, suporteri ai lui FC Arges si ai echipei nationale de fotbal, ii vor putea aduce un ultim omagiu.
Sotia fostului fotbalist, Gica Dobrin, care s-a intilnit, vineri, cu primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, s-a declarat de acord cu propunerea acestuia ca administratia locala sa suporte toate cheltuielile de inmormintare a fostului international.
"Ne simtim onorati ca noi, administratia locala, sa putem suporta cheltuielile de inmormintare. Este doar un gest minor fata de ceea ce a facut Dobrin pentru Pitesti", a declarat Tudor Pendiuc.
Corpul neinsufletit al fostului fotbalist Nicolae Dobrin a fost transportat, vineri dimineata, la morga Spitalului Judetean din Pitesti. Autoritatile locale au decis sa-i acorde un loc de veci lui Dobrin la cimitirul "Sfintu Gheorghe", aflat in apropierea stadionului din Trivale.
Primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, a anuntat ca va solicita Guvernului Romaniei si presedintelui Traian Basescu sa declare Zi de doliu national data la care va fi inmormintat fostul fotbalist Nicolae Dobrin, care a incetat din viata, vineri dimineata, la Spitalul Judetean Pitesti
Pe de alta parte, componentii echipei FC Arges, formatie pentru care a jucat Dobrin, vor purta, simbata, la meciul de la Alba Iulia, pe sub echipamentul de joc tricouri cu chipul fostului fotbalist, iar pe brat vor avea esarfe alb-violete cu negru pe margine.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii