Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A murit din cauza bauturii

Un barbat de 52 de ani din satul Plopu si-a gasit sfirsitul in imprejurari tragice, dupa ce a baut citiva litri de vin si de tuica, pina n-a mai stiut de el. Ilie E. este cunoscut ca un om foarte muncitor in satul sau, gata oricind sa puna mina la treaba, si multi dintre consateni il luau ca ajutor ziua, cind aveau de facut cite o lucrare. Singura sa problema era faptul ca bea foarte mult si, de obicei, cerea ca plata pentru serviciile facute nu doar bani, ci si alcool. Ultima data, barbatul a ajutat la munca o vecina care, la plecare, i-a dat si citeva sticle de vin si una, de tuica. Sateanul s-a oprit direct acasa, unde, obosit de atita truda, s-a apucat de baut, si nu s-a lasat, pina n-a dat gata, de unul singur, toate sticlele pe care le avea. Dupa aceea, abia tinindu-se pe picioare, a vrut sa se duca la closetul din curte, dar din greseala, cum mergea impleticit, a cazut peste geamul unei ferestre si s-a taiat la incheietura miinii. Fiind foarte baut, sateanul nu a dat atentie taieturii si faptului ca se umpluse de singe, ci s-a dus la closet, dupa care a revenit in casa, fara pantaloni pe el, a cazut in genunchi, cu miinile pe pat, si asa a ramas, pina dimineata, cind l-a gasit sotia sa, mort. Femeia a explicat ca nu si-a dat seama ce se intimpla mai devreme, in timpul noptii, pentru ca statea separata de sotul sau, fiindca acesta era mai tot timpul beat si o ocara, daca ii reprosa ceva. Dimineata, cind a intrat in camera lui si l-a vazut cum statea, femeia si-a dat seama ca e ceva in neregula si, speriata, a chemat un vecin: “L-am gasit in genunchi, sprijinit cu miinile pe pat, cu capul in jos. Mi-am dat seama ca e ceva in neregula, dar nu m-am apropiat, ca mi-a fost frica, m-am dus repede la vecinul de aici si l-am chemat, i-am spus ca eu cred ca Ilie este mort. Au venit vecinii, au intrat, s-au uitat acolo si cind au pus mina pe el, mi-au spus ca e mort. Bause foarte mult, ieri noapte a baut de nu mai putea sa stea in picioare. Se luase de bautura de un timp, si eu ii tot spuneam, “Ilie, lasa bautura, Ilie!”, dar el nu asculta. Nu puteam sa intru in bucatarie, ca el imi facea scandal, ca de ce il urmaresc si nu-l las sa bea. De aceea nici nu ma duceam la el”.
Vecinii s-au strins ca la urs, in fata casei celui decedat, iar unii au inceput a lacrima, regretindu-l pe cel care, spuneau ei, ii ajutase de multe ori. “Asta este moarte? L-au gasit in genunchi, cu fundul gol si plin de singe pe miini. Asa l-am vazut si eu acolo, in camera. Nu merita asa ceva. Era un om tare de treaba”, ne-a spus o sateanca, avind ochii in lacrimi. “Era vecin cu noi, aici. Era un baiat foarte bun.
Cam bea el, dar... ca orice barbat. Toti barbatii beau. Era, de altfel, un om linistit, muncea la toti vecinii. Ce-i drept, avea probleme in familie, se intelegea rau cu nevasta, stim toti vecinii, se certau des. Daca ea se ducea mai devreme la el, si-l vedea ca e ranit, poate reusea sa-l scape...”, comenta o alta.
Primele cercetari facute la fata locului de echipa de anchetatori coordonata de procurorul Mircea Ionescu au pus in evidenta faptul ca, cel mai probabil, barbatul a murit in urma unui soc hemoragic, el pierzind mult singe, mai ales ca nu a incercat in nici un fel sa-si ingrijeasca rana produsa la mina de geamul peste care a cazut.
“Din cercetarile efectuate in camera acestuia si in imprejurimi, am stabilit pina in prezent ca nu sint motive de suspiciune asupra producerii mortii. Cauza mortii urmeaza a se stabili la autopsia cadavrului. Cercetarile se continua, sub aspectul unei morti accidentale, provocata prin gesturi necontrolate, chiar de victima”, ne-a declarat la fata locului procurorul criminalist Mircea Ionescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii