Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Municipalitatea va avea in timp util banii necesari pentru cofinantarea reabilitarii centrului istoric

Primarul Constantin Cibu este convins ca CLM Braila nu va avea nici un fel de probleme in a asigura partea de cofinantare ce ii revine in cadrul proiectului de reabilitare a centrului istoric. Acesta ne-a declarat ca, in contextul in care proiectul se va desfasura pe o perioada de cel putin 2 ani, CLM va avea grija sa faca rost de fondurile necesare pentru a acoperi partea sa din cele aproximativ 1,5 milioane de euro care revin administratiei publice brailene pentru cofinantarea proiectului: "Vom face si noi niste esalonari, ca sa avem banii atunci cind ni se vor cere. Vom avea grija de asta. Mai mult, noi speram ca vom mai accesa si alte fonduri, in afara de acesta. Ca sa reabilitam si mai multe cladiri, strazi, monumente din acest oras. Dar, pina atunci, in mod sigur nu vom ramine descoperiti in ceea ce priveste cofinantarea acestui proiect". Primarul a tinut sa faca asigurari ca in nici un caz nu se va mai repeta ceea ce s-a intimplat cu proiectul privind reabilitarea Pietei Poligon, cind municipalitatea si-a dat seama mult prea tirziu ca nu are banii necesari pentru a schimba reteaua edilitara de sub piata, fapt ce a dus la pierderea finantarii proiectului, care se ridica la 200.000 de euro. Daca acest lucru nu s-ar fi intimplat, in acest moment Braila ar fi avut complet reabilitate citeva piese deosebit de importante din patrimoniu: "Acum in mod sigur nu se va mai intimpla ce s-a intimplat atunci. De data aceasta sint mult mai multe in joc si lucram la scara mai mare. Atunci oricum vroiau intii sa reabiliteze ei piata si dupa aia sa venim noi, sa stricam totul ca sa lucram la retea, si apoi ce mai faceam? Oricum, noi nu am uitat de acea piata si cautam in continuare fonduri si pentru reabilitarea ei, cu retea edilitara cu tot. Iar in ceea ce priveste acest proiect, esalonat, vom avea la timp banii necesari".
Amintim ca, incepind cu acest an, citeva dintre zonele pline de istorie ale municipiului nostru vor intra in reabilitare completa, in cadrul proiectului cu finantare europeana "Reabilitarea Centrului Istoric al Municipiului Braila". Costurile proiectului, care se ridica la 8.134.138,36 de euro, vor fi suportate atit de UE, cit si de bugetele locale ale CLM si CJ Braila. Astfel, din fonduri europene vor sosi pentru Braila aproape 5 milioane de euro, din fondul national vor fi acordati pentru acelasi proiect inca aproape 1,7 milioane de euro, iar contributia locala va fi de aproape 1,5 milioane de euro. Din acesti bani, 34,43% reprezinta constributia CJ, iar restul de 65,57% este partea CLM Braila. In ceea ce priveste zona care va fi reabilitata, aceasta cuprinde Piata Traian, Piata Poligon, Gradina Mare, strazile Imparatul Traian, Gradinii Publice, Mihai Eminescu, Golesti, Oituz, Edmond Nicolau, Danubiului, Belvedere, D. Bolintineanu, Hepites, Ana Aslan, R. Campiniu, Anghel Saligny, Brasoveni, Calea Calarasilor, Calea Galati, B-dul Panait Istrati, Str. Mare, C. A. Rosetti, precum si Faleza Dunarii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii