Mergi la conţinutul principal

Municipalitatea a dat dreptate administratiei CET

Actionarul majoritar al SC "CET" SA Braila, Consiliul Local Municipal, a validat punerea in aplicare a hotaririi instantei galatene in cazul conflictului de interese dintre administratia unitatii si unul dintre sindicate. Astfel, formula de aplicare pusa in practica de administratie, care de altfel a nemultumit total sindicatul, a primit OK-ul actionarului. Pe de alta parte Sindicatul Liber CET sustine ca administratia unitatii refuza sa puna complet in aplicare hotarirea instantei, drept pentru care a formulat plingere penala impotriva directorului CET, Ionel Patrascu. "Hotarirea recenta luata de actionari in cadrul sedintei extraordinare AGA de simbata, 29 noiembrie, stabileste ca procedura aplicata de catre administratie in cazul Deciziei nr. 28/R/2008 a Curtii de Apel Galati a fost corecta. In acest context asteptam sa vedem cum evolueaza litigiile individuale deschise de salariatii unitatii. Daca hotaririle instantei in aceste cazuri punctuale le vor fi favorabile reclamantilor se va ajunge in situatia in care cheltuielile unitatii legate de salarii vor creste cu aproximativ 65%, asa cum sint pretentiile salariatilor, context in care cel mai probabil se va ajunge la destabilizarea accentuata a societatii si poate chiar la faliment. Daca se va ajunge in aceasta etapa, cazul ar trebui luat in analiza in cadrul Consiliului Local Municipal", ne-a declarat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu. Mai trebuie mentionat ca negocierile dintre administratie si sindicate pe marginea noului Contract Colectiv de Munca pe unitate au esuat, iar noul CCM nu s-a semnat de catre pertenerii de dialog social la nivel de unitate. In plus, vechiul CCM a expirat la finele lunii trecute, context in care de ieri la nivel de societate se aplica prevederile CCM pe ramura.
Contectat telefonic, liderul Sindicatului Liber "CET", Gheorghita Pirlog, a explicat ca, de fapt, actionarii nu au votat altceva decit aplicarea Hotaririi Curtii de Apel Galati. "Am fost prezent la aceasta sedinta in calitate de actionar, dar nu a fost vorba despre o validare a deciziei prin care administratia unitatii a aplicat cum a vrut hotarirea instantei. Nu s-a votat decit respectarea deciziei instantei", ne-a declarat Pirlog.
Reamintim ca situatia conflictuala intre sindicat si administratia "CET" a izbucnit inca de anul trecut, cind SL CET a dat in judecata SC "CET" pe motiv ca nu respecta prevederile CCM la nivel de ramura, potrivit caruia pragul minim de salarizare este de 620 lei. In prima faza sindicatul a pierdut la Tribunalul Braila, insa Curtea de Apel Galati a revenit si a decis in favoarea sindicalistilor. Concret, a emis o hotarire irevocabila prin care obliga pirita, adica SC "CET" sa respecte prevederile din CCM la nivel de ramura energie electrica, termica, petrol si gaze pe anul 2007, in sensul de a stabili nivelul minim al salariului de baza brut de 620 lei. De mentionat este ca 329 de salariati ai "CET" au actionat in instanta administratia societatii pentru a recupera drepturi salariale restante aferente perioadei februarie 2007 - august 2008 in cuantum total de circa 36 miliarde lei. De cealalta parte, conducerea unitaii sustine ca a pus corect in aplicare hotarirea instantei si ca pretentiile de ordin salarial ale sindicatului presupun un efort financiar imens, care ar duce la destabilizarea unitatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB