Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muncitorii isi cer drepturile salariale restante din februarie

Salariatii firmei "Exicom Group International" SRL din Faurei cu obiect de activitate in domeniul confectiilor textile ne-au sesizat faptul ca, de citeva luni, nu si-au mai primit salariile. Oamenii se tem ca, de fapt, intentia patronului este de fapt aceea de a lichida afacerea derulata in orasul Faurei, in contextul in care, de la inceputul acestei saptamini, nu le-a mai dat de munca. "Inca mai sint restante de plata pentru salariile aferente lunii februarie, iar de drepturile salariale pe aprilie si mai, nici nu mai vorbim. Nici ieri si nici azi (luni 5 iunie si marti 6 iunie - n.r.) nu am avut de lucru, ba chiar astazi ne-a luat materia prima data in productie. Mai mult, ne-a transmis ca miine (miercuri, 7 iunie - n.r.) sa nu mai venim la fabrica pentru ca nu ne mai da drumul in incinta si ca sa asteptam sa ne trimita o parte din salarii. Noi am anuntat Inspectoratul Teritorial de Munca Braila cu privire la problemele cu care ne confruntam si asteptam acum reactia inspectorilor de munca", s-au plins salariatii firmei de confectii.
Potrivit datelor prezentate pe pagina de web a Ministerului Finantelor, la finele anului 2004, societatea in discutie avind un capital social de aproape 8 milioane lei, si circa 100 de angajati, a realizat o cifra de afaceri de 1,3 miliarde lei, dar a incheiat exercitiul financiar cu o pierdere de 418 milioane lei.
La capitolul datorii, aceeasi sursa indica faptul ca unitatea a acumulat datorii de peste 400.000 RON (4 miliarde lei vechi) catre bugetul de stat consolidat, defalcate dupa cum urmeaza: obligatii restante la bugetul de stat - 39.706 RON, obligatii restante la bugetul asigurarilor sociale de stat - 240.455 RON, la bugetul asigurarilor pentru somaj - 34.036 RON si la bugetul asigurarilor de sanatate - 121.236 RON. In plus, se subliniaza ca impotriva debitorului brailean au fost demarate deja procedurile de executare silita.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii