Mergi la conţinutul principal

Muncitori "Braicar", folositi la construirea casei unui consilier local

Gheorghe Bucur, consilier local PRM, dar si subinginer, sef de sectie la "Braicar" SA, a fost reclamat chiar de catre un coleg de serviciu cum ca ar fi folosit mai multi angajati ai "Braicar", in timpul programului de lucru la aceasta societate, pentru a-si termina casa pe care o achizitionase "la rosu" pe Str. Progresului. Bucur a recunoscut ca a fost ajutat in mai multe rinduri de catre subalterni ai sai, insa a negat cu vehementa ca oamenii l-ar fi ajutat in timpul serviciului lor la "Braicar" si, mai mult, ca ar fi fost si pontati si platiti la societate. Culmea este ca Bucur este contrazis si de catre unul dintre adjunctii sai si, mai mult, exista chiar si o lista cu oamenii care ar fi muncit la casa lui Bucur, cu numarul de ore lucrate, lista care "se oglindeste" si in statul de plata al firmei. Reclamatia a ajuns si pe masa directorului "Braicar" SA, care a numit o comisie condusa de directorul tehnic pentru a verifica situatia, insa in vreme ce directorul general ne spunea ca directorul sau tehnic s-a deplasat personal acasa la Bucur pentru a verifica sesizarea, Bucur a negat vehement ca directorul tehnic ar fi verificat situatia pe teren: "Nu, n-a fost la casa. A stat doar de vorba cu oamenii".

"Bucur si-a terminat casa cu forta de munca de la “Braicar”, pe banii “Braicar”"

Zilele trecute, Ionel Badachi, inginer la "Braicar", a depus o sesizare la redactie in care, recunoscind ca nu se prea intelege cu unul dintre colegii sai, Gheorghe Bucur, seful unei sectii din "Braicar", ne-a informat: "Pentru executia unor lucrari la casa sa, Gheorghe Bucur a folosit mai multi angajati din subordinea sa, de la “Braicar”, timp de mai multe zile, in timpul programului, in vreo trei luni. A facut multiple lucrari de zidarie, timplarie, montare instalatii sanitare si electrice etc. A folosit oamenii si simbata si duminica, zile in care salariatii respectivi au fost pontati si platiti de “Braicar”, conform statelor de plata, pentru munca efectuata in folosul sefului de sectie. Nu este corect ceea ce s-a intimplat, mai ales ca Bucur este si consilier local". In sprijinul sustinerilor sale, Badachi a adus si o lista potrivit careia: in zilele de 4, 5, 10 si 18 aprilie a.c., patru muncitori ar fi lucrat, din timpul serviciului, acasa la Bucur, in zilele de 2, 3, 4, 11, 18 si 25 ale lunii martie a.c., 12 muncitori ar fi lucrat la acelasi imobil si cite 12 ore (asa fiind pontati si la "Braicar"), iar in zilele de 13, 14 si 30 mai a.c., cinci muncitori ar fi lucrat cite 8, 12 ore. Din lista rezulta ca 12 muncitori ar fi lucrat pe rind timp de 13 zile in lunile de primavara. Doar sase muncitori din sectia respectiva n-au lucrat deloc, ceea ce nu i-a prea incintat.

Conducerea "Braicar" spune ca nu se confirma

O reclamatie similara - nu stim daca si lista - sub aceeasi semnatura, a primit, inca de pe data de 27 aprilie si directorul general al "Braicar", Cornel Sandulescu, care ne-a declarat: "Nu se confirma cele sesizate. Oamenii au fost, dar au fost in afara programului. Am numit o comisie condusa de directorul meu tehnic care sa faca verificari. Directorul tehnic a verificat situatia pe teren, s-a dus acolo la casa, de mai multe ori chiar, dar nu a confirmat cele sesizate".
Ca nu se confirma cele sesizate si ca, intr-adevar, s-a facut o comisie la nivel de "Braicar" care sa verifice aspectele din reclamatie ne-a spus si consilierul local PRM Gheorghe Bucur, insa, nestiind ce ne spusese directorul Sandulescu, acesta ne-a declarat: "S-a format o comisie si la societate, directorul tehnic a fost presedintele comisiei, dar nu, n-a fost niciodata acasa. Ce sa verifice?! A vorbit doar cu oamenii. Nu stiu ce decizie a luat, ca pe mine nu m-a chemat sa ma informeze. Intr-adevar, am fost ajutat de 12 oameni acolo la casa, o data sase, alta data sase, dar numai in doua zile citeva ore, o data la demolarea a trei pereti si alta data cind m-am mutat din apartament in casa, restul am facut cu copiii. Dar oamenii erau in timpul liber, nu erau in timpul programului".

Si totusi...

Pe de alta parte, adjunctul lui Bucur confirma cele reclamate de inginerul Badachi. "Intr-adevar, Bucur si-a folosit muncitorii, in timpul programului de la “Braicar”, pentru lucrul la casa sa de pe Str. Progresului. Eu m-am cam certat cu el din acest motiv, ne-am contrat de multe ori cind lua oamenii de la serviciu. Si i-a si pontat, ca doar el face pontajele, ca si cum ar fi muncit la “Braicar”. Le-a dat si ore suplimentare. Casa era in stadiul de boltari cind a luat-o si totul a facut cu muncitorii necalificati, timplari, electricieni de la noi. N-am facut un calcul pentru munca prestata de oameni la el acasa, dar sa tot fie citeva zeci de milioane. Ne-am contrat de multe ori pe tema asta, ca eu sint un fel de adjunct al lui", ne-a declarat Angelica Gheorghe, sef depou, in cadrul sectiei conduse de Bucur. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro