Mergi la conţinutul principal

Multe vernisaje, festivaluri si actiuni culturale in 2009

Brailenii vor avea parte in anul 2009 de un program incarcat de manifestari culturale - artistice, unele evenimente ajungind deja traditie, iar altele aducind un plus de originalitate. Vor fi zeci de vernisaje, de festivaluri, de concursuri, de simpozioane si nu numai, la care brailenii se vor putea delecta. Acestea sint intreprinse si coordonate de catre institutiile din subordinea Consiliului Judetean: Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" (BJPI), Muzeul Brailei, Centrul de Creatie, Scoala Populara de Arte si Meserii "Vespasian Lungu", precum si cele din coordonarea Primariei Municipiului Braila, orasele Ianca, Faurei, Insuratei si a primarilor comunelor din judetul Braila.
Prima luna a anului 2009 debuteaza, in forta, cu expozitii, concerte, tirguri, dezbateri, etc. Pe 13 ianuarie, la Centrul de Creatie are loc vernisajul unei expozitii de caricatura, iar pe 15 ianuarie, tot in organizarea Centrului de Creatie, la Casa Tineretului se desfasoara concertul "Dor de Eminescu" sustinut de corurile Camerata, Armonia si Trison. Pe 19 ianuarie, la Centrul Cultural American are loc dezbaterea "Cum ar fi literatura azi fara Edgar Allan Poe?" iar pe 24 ianuarie, la Biblioteca Judetena "Panait Istrati" are loc expozitia documentara "Momentul 1859 - 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane". Pe 15 ianuarie, la Muzeul Brailei are loc concursul de creatie si interpretare "Personalitatea lui Mihai Eminescu" in cultura romana. Scoala Populara "Vespasian Lungu" organizeaza pe 24 ianuarie spectacolul literar - muzical "Unire-n cuget si-n simtiri", dedicat aniversarii a 150 de ani de la Unirea Principatelor.
Pe 12 februarie, la Casa Tineretului are loc concursul zonal de muzica lautareasca "Familii muzicale" iar pe 21, in aceeasi locatie, este spectacolul sustinut de Gaskademia de Folk. La biblioteca braileana, pe 3 februarie, se desfasoara expozitia documentara "Nepieritoarea adolescenta si zarzarii ei infloriti" - 55 de ani de la moartea scriitorului Ionel Teodorescu. In perioada 20 - 28 februarie, brailenii pot viziona expozitia de impletituri "Zestrea satului", realizata de elevii clasei externe de artizanat din comunele Surdila Greci si Filipesti a Scolii Populare "Vespasian Lungu".
In martie, la Casa Tineretului are loc un spectacol de divertisment, data exacta nu a fost stabilita inca. Pe 8 februarie, la BJPI are loc expozitia documentara cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, "Ghiocei pentru mama", pe 13 martie se deruleaza actiunea "Mari epigramisti romani", iar pe 20 martie are loc expozitia documentara "Scriitori francezi in colectiile bibliotecii. La Sectia de Stiinte ale Naturii, pe 20 martie are loc fotoexpozitia "Mimetism si homocromie. Pe 21 martie, elevii clasei de actorie ai Scolii Populare "Vespasian Lungu" organizeaza "Joc de primavara", cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei.
In aprilie, in intervalul 19 - 23, la BJPI au loc o serie de manifestari menite sa marcheze saptamina bibliotecarilor. Pe 24 aprilie, la Muzeul Brailei este zi muzeala "Arheolog pentru o zi". Pe 24 si 25 aprilie la Casa Tineretului are loc prima editie a concursului regional de pian intitulat "Virtuozii claviaturii", organizat de Scoala Populara de Arte si Meserii "Vespasian Lungu". Pe 12 aprilie, in Gradina Publica are loc Festivalul Pestelui "Flori de primavara". Tot in aprilie are loc si un concurs international de sah.
Pe 1 si 2 mai, Primaria Municipiului Braila organizeaza pe Esplanada Dunarii spectacolul de divertisment "Serbarile primaverii". In perioada 15 - 17, la Casa Tineretului se desfasoara Festivalul International de Muzica Usoara "George Grigoriu". Pe 29 mai, BJPI organizeaza "Ziua Dunarii". Pe 9 mai, la Muzeul Brailei are loc o actiune dedicata Zilei Independentei si Zilei Europei. In peioada 23 - 31 mai, la Galeriile de Arta se desfasoara cea de-a XIV-a editie a Concursului International de Pictura si Grafica "Vespasian Lungu".
In luna iunie, pentru braileni se organizeaza la Biblioteca Judeteana in Saptamina copiilor Carnavalul feeriilor muzicale. Tot pentru cei mici se realizeaza "Clubul lecturii pentru pitici" si un curs de initiere in muzica de concert. Muzeul Brailei va marca in aceasta luna, printre alte actiuni, si 30 de ani de la trecerea in eternitate a lui Vasile Bancila.
In iulie, un alt festival va aduce brailenii pe Esplanada, "Cintecul de dragoste de-a lungul Dunarii", intre 3 - 5 iulie, si tot in luna iulie se va organiza Festivalul International de Canto "Darclee", al carei presedinte de onoare este soprana Mariana Nicolesco. In luna august, la Biblioteca Judeteana se vor sarbatori 125 de ani de la nasterea lui Panait Istrati, iar Primaria va organiza Zilele Municipiului in perioada 13 - 15 august. Tot in aceasta perioada se vor aniversa 100 de ani de la amplasarea Ceasului public in Piata Traian. In luna septembrie, la Biblioteca Judeteana se va desfasura o noua editie a Festivalului Poetilor din Balcani, iar Scoala de Arte "Vespasian Lungu" va demara concursul de arta fotografica "Focus & click". De asemenea, se va desfasura si o noua editie a Festivalului Zile si nopti de teatru european la Braila.
La inceputul lunii noiembrie se va desfasura o noua editie a Festivalului de folk "Chira Chiralina", sub coordonarea Centrului de Creatie, iar Primaria organizeaza competitii sportive interliceale, concursul judetean de matematica "Congruente" si Raliul prieteniei "Braila - Dobrich", iar in luna decembrie la Teatrul "Maria Filotti" se va organiza un Concert de Craciun. Ca si in acest an, Primaria va organiza Revelion in aer liber.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB