Skip to main content

Multe romance nasc in spitale din Castellon, pentru a-si da copiii spre adoptie in Spania

Provincia spaniola Castellon se confrunta cu un numar mare de romance care vin sa nasca aici si sa-si abandoneze copiii in maternitate, in speranta ca acestia vor fi adoptati de familii spaniole si vor avea, astfel, un viitor mai bun decit in Romania, relateaza publicatia ABC, in pagina electronica.
Motivate de disperare, saracie sau informatii false, romancele fac acest lucru nestiind ca legea romaneasca privind adoptiile, din 7 iulie 2006, precum si un acord semnat la 15 decembrie 2005 intre Spania si Romania, privind cooperarea pentru protectia minorilor, interzic adoptarea copiilor de nationalitate romana nu numai in Spania, ci si in restul tarilor din UE sau extracomunitare.
Actul normativ adoptat de statul roman este menit sa protejeze copiii de posibile nereguli in procesul de adoptie si de traficul de minori.
Situatia romancelor a fost semnalata de presedintele Asociatiei Statelor Estice, Angela Placsintar, care a avertizat ca in ultimul an au fost inregistrate cinci cazuri de romance care au nascut la spitalul general din Castellon. Serviciile sociale au precizat insa ca acest numar este mult mai mare.
Angela Placsintar a explicat ca Romania a oferit spre adoptie, in 2003, in diverse tari straine, 400 de minori, dupa un an nemaivind informatii decit despre 200 dintre acestia. "Cit despre restul, autoritatile nu mai au informatii nici despre domiciliul sau situatia lor, si nici despre familia de adoptie", a declarat ea.
Povestea acestor femei, dintre care unele sint minore, are un deznodamint tragic, deoarece copiii lor nascuti in Spania nu sint automat spanioli. Ei pot deveni cetateni spanioli la implinirea virstei de 18 ani, si numai daca fac dovada ca traiesc in Spania de cel putin sase ani.
Nou-nascutul este plasat intr-un centru pentru minori din Spania, ulterior fiind trimis in Romania, insotit de un tutore spaniol. El este plasat intr-un centru pentru minori din Romania.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu