Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Multa Sanatate!

15 directori de spitale si 24 de consilii de administratie ale unor unitati medicale au fost puse pe tobogan de ministrul Nicolaescu, intr-o incercare de a scutura sistemul sanitar de paienjenisul de paraziti ori incompetenti care a subrezit Sanatatea. Ca inceputul de reforma al ministrului ascunde si oaresce lovituri in capetele unor inamici politici este mai putin important acum, din moment ce balta datoriilor, a managementului defectuos despre care vorbeste Nicolaescu, este reala. Or, unde-i lege nu ar trebui sa fie tocmeala. Te-ai incapatinat sa stai ani de zile pe un fotoliu de manager, desi nu ai terminat nici macar liceul economic, daramite o facultate de profil, si acum spitalul pe care il conduci are datorii de sute de milioane, pacientii vin cu seringa de acasa ori nu au caldura in saloane pentru ca nu sint bani pentru asa ceva, atunci nu ai decit sa platesti. Sa platesti, oricit de mare doctor ai fi. Sa platesti pentru datoriile pe care le-ai facut, pentru mincarea proasta pe care au inghitit-o asiguratii din cauza ta, pentru frigul pe care l-au indurat in spitale, pentru spaga pe care au fost siliti sa o dea (din cauza faptului ca ai permis ca in colectivul pe care l-ai condus sa existe asemenea obiceiuri), pentru dotarile pe care le-a pierdut spitalul din cauza faptului ca nu te-a dus mintea sa faci un proiect pentru care sa obtii finantare. Sa platesti pentru toate vietile pierdute in spitalul tau din cauza faptului ca nu au existat conditiile necesare unor servicii medicale de performanta.
E drept, momentan, nici un spital brailean nu se afla pe lista neagra a ministrului, dar nu stiu daca asta inseamna neaparat ca treaba merge struna aici, ci mai degraba ca oraselul nostru nu a produs "faraoni" destul de mari pentru a fi trecuti pe rabojul lui Nicolaescu.
Una peste alta, pentru prima oara, dupa foarte multa vreme, observ ca se incearca ceva in sistemul bugetar, acolo unde angrenajul de relatii, pile si sacose crease scene de-a dreptul halucinante, asa cum, de pilda, se intimpla in Invatamint, unde inspectiile se termina de multe ori cu mese festive, ori in Politie sau Vama, unde avansarile ori numirile pe un post sau altul au loc dupa ce se cotizeaza la maharii de la Bucuresti. Nu stiu care va fi rezultatul zgiltiielii pe care a inceput-o Eugen Nicolaescu, dar miscarea ministrului asigura premizele unei reforme reale in Sanatate. Caci nu cred ca schimbarea se poate face cu oameni vechi, dar nici ca oamenii noi aduc automat si schimbarea in bine.
Asadar, pina una alta, va doresc multa sanatate si sa dea Domnul sa nu ajungeti prea curind la doctor pentru a verifica justetea spuselor mele!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii