Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mos Craciun a venit la Grupul Scolar "C. D. Nenitescu" cu un dar de 3 miliarde de lei

Elevii Grupului Scolar Industrial "Costin D. Nenitescu" s-au bucurat, recent, de un dar primit nu de la Mos Craciun, ci din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii. Acesta le-a daruit elevilor scolii aproape 3 miliarde de lei vechi. Dupa cum a declarat prof. Mariana Raducu, din acestia, 2 miliarde de lei au fost alocate reparatiei scolii, lucrari care au constat in schimbarea integrala a timplariei vechi cu una noua, din termopan. "De aceea, acum scoala apare mai luminoasa, mai frumoasa. Timp de trei saptamini, putem spune ca am invatat in plin santier de lucru, toate ferestrele fiind schimbate cu altele noi, mai practice. Acum totul este gata, urmind ca dupa vacanta, doar florile sa apara la ferestre", a completat profesoara.
Restul de bani, adica aproape 900 de milioane de lei, a fost folosit pentru dotarea cabinetelor, pentru innoirea si modernizarea laboratoarelor de fizica, chimie, biologie, dar si pentru infiintarea unui cabinet de psihopedagogie si procurarea de echipament sportiv pentru sala de sport.
Bibliotecii scolii i s-au alocat 119 milioane de lei pentru achizitionarea unui fond de peste o mie de volume, incluzind literatura, matematica, cultura de specialitate, literatura universala, dictionare, enciclopedii, atlase. "In felul acesta, profesorii si elevii se vor bucura de noile achizitii ale bibliotecii, considerindu-le chiar un dar de Craciun. Acestor minunate daruri, elevii nostri le-au raspuns cu un frumos gest de multumire: strinsi in jurul bradului ornat tot de ei, joi, dupa ore, citiva elevi indrumati de dna prof. de religie Iuliana Berila ne-au incintat cu colinde de Craciun si Anul Nou, precum si cu citeva secvente care prezentau alegoric nasterea Domnului.
Profesori si elevi, colegi, cu totii le-au aplaudat stradania si, dupa datina, le-au incarcat cosul cu mere, nuci, covrigi, dar si bani. Am facut fotografii, ne-am bucurat de aceste minunate clipe si, cu gindul la 2007, ne-am urat deja unii altora “La multi ani!”, a mai adaugat prof. Mariana Raducu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii