Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mos Craciun a trecut prin redactia cotidianului Obiectiv-Vocea Brailei

In data de 1 decembrie, cotidianul nostru a lansat concursul
"Scrisoare catre Mos Craciun", competitie ce s-a adresat copiilor de
pina la 14 ani si a durat pina pe 19 decembrie. Dintre scrisorile
primite pe adresa redactiei si al caror numar a ajuns la 300, au fost
selectate cele mai frumoase sau mai impresionante 13 mesaje
trimise Mosului. Cea mai frumoasa scrisoare a fost cea a lui Alexandru Andrei Voicu, de 6 ani. Pustiul i-a scris Mosului o poezie foarte draguta si nu a uitat sa ii trimita si un desen, creatie proprie.
O alta scrisoare care l-a impresionat pe Mos este cea a lui Cristian Ionut Nastase, care, din nefericire, desi are virsta de 7 ani, nu poate merge la scoala. El sufera de o boala grava a sistemului nervos. Povestea micutului este tare trista! Tatal sau si-a abandonat familia, preferind sa traiasca cu o alta femeie. Astfel, mama sa este nevoita sa ii intretina atit pe el, cit si pe sora lui, care este eleva in clasa a XII-a la Liceul Sanitar, dintr-un salariu de insotitor si o pensie alimentara simbolica. "Chiar daca si acum locuim in aceeasi casa (cu tatal - n.r.), el nu vine niciodata sa ne vada pe mine si pe sora mea. Stii, tu, Mosule, citeodata tare imi doresc sa vina tata si la mine, sa ma ia in brate, sa se joace cu mine, sa ma alinte si sa ma iubeasca, asa cum fac alti tati cu copiii lor, dar nu e asa, fiindca, atunci cind o face, vine doar sa o jigneasca pe mama, nu sa-si vada copiii", i-a scris Cristian Mosului. Mama baiatului ne-a spus ca, din cauza lipsei banilor, nu poate deschide actiune judecatoreasca, pentru a face partajul.

Mosul le-a luminat copiilor sarbatoarea Craciunului

O alta cistigatoare a concursului este Mihaela Sterian, care i-a istorisit Mosului ca, de cind tatal ei este bolnav si face dializa, Craciunul a devenit trist: "De cind tati este bolnav, majoritatea banilor ii dam pe tratament si nu ne ajunge nici pentru strictul necesar. As mai avea multe sa iti scriu, dar o aud pe mama ca vine si nu as vrea sa stie ca ti-am scris (...) si te-as ruga frumos, draga Mos Craciun, daca ai trece si pe la mine, anul acesta, sa imi aduci un cadou."
Claudia Joimir si Andreea Chirita, in virsta de 7 ani si jumatate, l-au rugat pe Mos sa le ajute sa-si cumpere rechizite. Desi provin din familii sarace, cele doua scolarite se dovedesc a fi constiicioase. Claudia i-a marturisit Mosului ca nu a avut niciodata in viata ei, un brad impodobit, de Craciun.
O alta poveste care l-a impresionat pe Mos Craciun este cea a Georgianei Carbunaru (7 ani). Fetita a fost diagnosticata, recent, cu "Hipoacuzie medie bilaterala neurosenzuala" si poarta aparate auditive. Pentru ca sa i le poata cumpara, parintii si-au vindut apartamentul. Mama fetitei ne-a povestit ca, ani de zile, micuta a fost tratata cu antipsihotice, medicii considerind ca este vorba de "retard mintal". Spre norocul Georgianei, insa, medicii din capitala au reusit sa identifice adevarata problema a acesteia. "Mosule, te rog frumos, daca vrei si daca tu crezi ca eu si surioara meritam sa ne aduci si noua dulciuri sau ce vrei tu, o sa vezi ca nu o sa te dezamagim. Roxana implineste trei ani si nu numai ca este cuminte, dar este si foarte isteata", i-a scris Georgiana Mosului.
Scrisoarea Marilenei si a Danielei Platon, in virsta de 11 si respectiv 9 ani, a adus lacrimi in ochii Mosului: "Noi asteptam cu mare bucurie petalele zapezii de Craciun. Am fost ascultatoare tot anul, cu gindul la tine. Draga Mosule, te rugam mult, mult de tot, ai mila si treci si pe la casa noastra saracacioasa si adu-ne bucuria in suflete!"
Intr-adevar, "saracacios" este un cuvint prea blind, pentru a descrie camaruta in care fetitele locuiesc, impreuna cu inca o sora mai mare si cu parintii.
Lorena Lupascu (3 ani) i-a trimis Mosului chiar si o fotografie, pentru a-i demonstra cit de frumoasa si cit de bine danseaza. Si, pentru a fi si mai convingatoare ca nu este numai frumoasa, ci este si isteata, i-a marturisit Mosului ca mami a inscris-o si la cursuri de limba engleza, de calculatoare si la dans modern.
Desi anii au lasat zapada in parul si barba Mosului, el nu a uitat sa-i aduca un cadou special lui Andrei Petru Ivan (7 ani), pentru fidelitatea de care a dat dovada, ca cititor al cotidianului nostru. Pustiul i-a oferit Mosului un robot desenat de el insusi pe calculator si i-a dat intilnire Mosului la hotelul Intercontinental din Capitala. Gindindu-se ca poate renii nu se descurca prin Bucuresti, i-a trimis Mosului o harta a orasului.

Si noi putem ajuta acesti copii sa simta ca vine Craciunul

Mosul le-a adus acestor copii (in strinsa colaborare cu ziarul nostru, care a si gazduit aseara, la sediul redactiei, intilnirea) bucurie in suflet acum, in prag de sarbatori. Micutii au gasit printre cadourile aduse de Mos Craciun exact ceea ce si-au dorit, rasplatindu-l, la rindul lor, cu poezii si cintece de Craciun. De remarcat ca actiunea care a adus zimbetul pe buzele celor 13 copii premiati a fost organizata si sponsorizata de ziarul "Obiectiv".
Poate ca povestile acestor copii ating sufletul unor oameni cu dare de mina. Noi, semenii lor, ii putem ajuta sa aiba si ei un Craciun plin de bucurie si speranta.
Formatia "Generatii" a Casei de Cultura, condusa de prof. Dumitru Popescu a oferit invitatilor si gazdelor un buchet de colinde traditionale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii