Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mormanele de moloz de la iesirea spre Galati vor disparea

Autoritatile municipale au stabilit, in sfirsit, o locatie pentru depozitul de materiale inerte. Acesta va functiona, o perioada, linga soseaua dig Braila-Galati, in vecinatatea reprezentantei auto "Apan", pe un teren concesionat de o societate comerciala. Firma in cauza intentioneaza sa construiasca in zona, iar pentru asta are nevoie de suprainaltarea terenului. In consecinta, si-a dat acordul ca municipalitatea sa depoziteze molozul si pamintul rezultat din demolari, de pe teritoriul orasului. Dupa cum ne-a informat Marilena Barbu, directorul adjunct al Directiei de Administrare si Gospodarire Locala, materialele inerte se pot aduce la depozit contra unei taxe de 55.000 lei vechi per metru cub. In paralel cu functionarea depozitului, se va stringe molozul aruncat de braileni de-a lungul soselei, iar zona va fi pazita de politisti comunitari, care ii vor amenda pe cei ce vor incerca sa mai arunce deseuri in afara perimetrului desemnat pentru acest scop. Totodata, vor fi amplasate panouri de avertizare si de indrumare spre depozit.
Prin aceste masuri se incearca indepartarea definitiva a maldarelor de moloz de pe marginea soselei, care in prezent confera zonei un aspect mai mult decit dezagreabil. Impunerea ordinii se dovedeste insa a fi o misiune dificila pentru autoritati. Dupa cum ne-a spus directorul Marilena Barbu, ieri, cind s-a inceput perceperea taxelor pentru materialele aduse in depozit, nu prea s-a inghesuit nimeni sa mai aduca ceva. "Cu o zi in urma, era coada de masini acolo. Azi, cind s-a instituit taxa, a mai venit doar o masina, pina la ora prinzului", ne-a declarat Marilena Barbu.
Pentru a-i descuraja pe cei ce incearca sa arunce moloz tot in afara perimetrului depozitului, Politia Comunitara va amplasa camere de supraveghere si va desemna un echipaj mobil care sa se deplaseze imediat la fata locului, atunci cind vor fi depistati camionagii sau carutasi descarcind deseuri unde nu trebuie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii