Mergi la conţinutul principal

Morga, ingropata in gunoaie

De aproape un an, Serviciul de Medicina Legala Braila este inconjurat de un adevarat focar de infectie, ca, de altfel, intreaga policlinica din cartierul Hipodrom, care, oricum, are aspectul unei cladiri in paragina. Daca spatiile cladirii au fost cumparate sau inchiriate de catre medicii care lucreaza in cabinetele respective, in exterior, ambulatorul de specialitate al Spitalului Judetean de Urgenta, Corp B arata ca dupa bombardament; aleile sint pline de gropi, mormanele de gunoi se revarsa atit pe spatiile verzi, cit si pe potecile desfundate din jurul cladirii, de jur-imprejurul policlinicii colcaie mizeria, de parca unitatea sanitara ar fi plantata pe o platforma imensa de gunoi. Mai mult decit atit, sute de braileni care apeleaza zilnic la serviciile medicale prestate in Policlinica din Hipodrom, sint nevoiti sa calce in mizeria biologica lasata de cei care au transformat platformele si peretii cladirii intr-o hazna de cartier. Desi imaginea acestei unitati sanitare este degradanta, se pare ca nimeni nu este interesat de acest aspect, iar autoritatile locale nu au mai trecut de mult timp sa ia pulsul realitatii din sistemul de sanatate. Practic, nimeni nu se implica in rezolvarea acestei situatii, nici Primaria, nici factorii de decizie din sanatate. Exceptie fac doar medicii si personalul de la Seviciul de Medicina Legala, care, intre doua autopsii sau consultatii, aduna si mizeria lasata in fiecare noapte de boschetarii care se cuibaresc nestingheriti pe rampa de la intrarea in unitatea medicala.
"Noi am facut periodic activitati gospodaresti, am adunat gunoaiele cu grebla si le-am dat foc, dar, la un moment dat, am devenit ineficienti, pentru ca trebuia sa facem munca asta in fiecare zi si, in loc sa ne tinem de treburile noastre, trebuia sa facem curat prin imprejurimi", ne-a spus dr. Gina Ilie, sef Serviciu Medicina Legala.
Pentru a rezolva aceasta situatie, pina la sfirsitul anului in curs, rampa de la intrarea in Serviciul de Medicina Legala va fi inchisa, zidul din caramizi transparente va fi demolat si va fi facut din caramida normala, astfel incit peretii sa nu mai fie darimati. "Dupa ce se securizeaza rampa si se face o cale de acces civilizata, montam un sistem de supraveghere cu camere. In acest mod pot fi surprinse si identificate toate persoanele care se ocupa de darimatul si scrijelitul peretilor sau deprecierea cladirii, cit si de transformarea acesteia intr-un WC public", a concluzionat dr. Gina Ilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu