Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Monica Macovei trebuie sa demisioneze

Presedinte Senatului, Nicolae Vacaroiu (PSD), a apreciat, marti, ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, ar trebui sa-si dea demisia din cauza situatiei generate de eliberarea lui Omar Hayssam, subliniind ca SRI si SIE nu sint singurele institutii responsabile de scandalul iscat in acest caz.
"Trebuie sa vedem exact in ce masura institutiile statului si-au facut datoria, pentru ca aici nu este vorba numai de responsabilitatea SRI si de SIE. Totul s-a aruncat in aceasta ograda. Cred ca, in principal, va trebui sa ne aplecam atentia asupra Ministerului Justitiei", a declarat Vacaroiu.
El a aratat ca trebuie facut public tot ce s-a intimplat pe intreaga filiera a derularii procesului lui Hayssam, "pe ce baza procurorul a cerut eliberarea". "Cazul Iskandarani si cazul Hayssam s-au produs pe filiera Justitiei", a completat Vacaroiu.
Intrebat daca Monica Macovei ar trebui sa demisioneze ca urmare a acestei situatii, presedintele Senatului a raspuns transant: "Da!". "Va trebui, totusi, sa vedem ce rezulta din audierile de la comisii", a adaugat presedintele Senatului.
El a subliniat ca Monica Macovei trebuie sa demisioneze deoarece cazul Hayssam "nu este singular".
"Daca ne uitam in Constitutie, vom vedea ca ministrul Justitiei are responsabilitatea directa in ceea ce priveste coordonarea activitatii in domeniul procuraturii. Deci, ea este autoritate in domeniu si sint foarte multe cazuri in care procurorii au cerut eliberarea", a conchis Vacaroiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii