Mergi la conţinutul principal

Mol a încheiat un acord cu KazMunayGas

În urma acordului, KMG EP va forma cu Mol o societate mixtă care se va ocupa de activităţile de explorare a zăcământului de hidrocarburi Karpovskiy Severniy, situat la 40 de kilometri nord vest de Uralsk, în apropierea zăcământului Fedorovskiy.
Resursele totale de hidrocarburi se ridică la 240 milioane barili de echivalent petrol. KazMunayGas este o companie petrolieră controlată de statul kazah. În luna august 2007, KazMunaiGas a semnat un acord de achiziţie de acţiuni cu Rompetrol Holding SA (Elveţia) pentru 75% din titlurile companiei olandeze The Rompetrol Group. Ulterior, omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut participaţia de 25% pe care o mai deţinea la The Rompetrol Group către compania KazMunayGas, care a ajuns să controleze în totalitate grupul Rompetrol.
Directorul general al Mol, Zsolt Hernádi, a afirmat recent că grupul petrolier ungar va investi alte 250 milioane de dolari în Kazahstan, unde în 2015 ar putea să demareze producţia de petrol.
Hernádi a precizat că Mol a investit deja 100 milioane de dolari în Kazahstan şi ar putea fi nevoit să investească alte 250 milioane de dolari pentru a putea demara producţia la un zăcământ care se estimează că ar conţine aproximativ 200 milioane barili de echivalent petrol.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro