Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Modul in care se organizeaza licitatii la CJ Braila - in atentia ministrului de Finante

Deputatul PD Horia Vasioiu a adresat o interpelare ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, referitor la modul in care se fac achizitiile publice la Consiliul Judetean Braila. Vasioiu a explicat ministrului cum in sedinta CJ din data de 28 septembrie consilierii judeteni PNL, PSD si PRM au votat proiectul de hotarire privind aprobarea documentatiei faza proiect tehnic, detalii de executie, caiete de sarcini la investitia "Amenajare spatiu biblioteca prin reconversia functionala a spatiilor aferente cantinei si spalatoriei situate pe Soseaua Buzaului nr. 15", in vreme ce licitatia pentru aceasta investitie fusese anuntata cu doua luni inainte. "Este foarte clar ca acest anunt de licitatie deschisa incalca toate normele legale ce privesc achizitiile publice. Cele mai grave incalcari, in opinia mea, sint urmatoarele: anuntul a fost publicat pe site-ul CJ cu mult inainte ca proiectul de hotarire sa fie aprobat; anuntul a fost publicat fara sa existe alocatie bugetara in acest sens. Data limita a depunerii ofertelor a coincis cu cea a sedintei ordinare a CJ Braila, la o ora de la incheierea acesteia.
Deoarece este evident ca aceasta licitatie cu un pronuntat caracter penal a fost dedicata din start anumitor interese, va rog, domnule ministru, sa declansati, prin Unitatea de Control si Verificare a Achizitiilor Publice, un control la Consiliul Judetean Braila, privind modul in care conducerea acestuia intelege sa faca achizitiile publice", a solicitat deputatul PD ministrului Finantelor Publice. Acesta ar trebui sa primeasca raspuns in scris in termen de 30 de zile de la interpelare.

Inca o reclamatie

La rindul sau, consilierul judetean Mario Da'Ros ne-a explicat ca nu a renuntat la ideea de a anunta organele abilitate despre ceea ce s-a intimplat in sinul CJ, deoarece crede in continuare ca s-a incalcat flagrant legea: "Am zis sa las sa treaca aceasta saptamina, poate organele abilitate de aici se vor autosesiza. Ma refer la Prefectura, Politie, Parchet. Daca nu o vor face, atunci voi face eu plingere penala. Si voi anunta si Autoritatea Nationala de Reglementare a Achizitiilor Publice. Nu ii voi lasa sa scape asa de usor. Nu stiu daca voi mai sesiza DNA-ul pina la urma, deoarece suma nu e destul de mare pentru a face acest lucru, in schimb voi face cu siguranta o plingere penala".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii