Skip to main content

Modificari privind modalitatea de apelare pentru serviciile de telefonie fixa

Incepind cu data de 3 mai 2008, abonatii furnizorilor de servicii de telefonie fixa vor putea fi apelati doar prin formarea numarului national, pentru toate apelurile inter si intrajudetene, dupa cum prevede un ordin recent al ANRCTI privind Planul national de numerotatie. Potrivit noilor reglementari, numarul national este format din 10 cifre: prefix national "0", indicativul de arie geografica, dupa care se formeaza numarul local. De exemplu, de anul viitor, cititorii nu vor mai putea apela redactia "Obiectiv" doar formind numarul de 6 cifre (61.10.53), ci vor trebui sa formeze prefixul national plus prefixul judetean, astfel incit numarul va deveni 0239/61.10.53.
Decizia ANRCTI modifica si formatul actual al numerelor scurte pentru a face diferenta intre numerele pentru servicii de interes public la nivel national (politie, jandarmerie, deranjamente utilitati publice, servicii de informatii etc.) si numere pentru furnizarea unor servicii de interes general la nivel local (taxi, "alo, domnule primar" etc.). Aceasta va fi posibila prin adaugarea cifrei 1 inaintea numarului actual in cazul serviciilor de interes public national, respectiv a indicativului de arie geografica, in cazul serviciilor de interes local. Spre exemplu, din 2008, pentru a apela serviciul "Ora exacta" se va forma 1/958, fata de 958 in prezent, iar pentru a apela serviciul "Protectia consumatorului" din judetul Braila se va forma 0239/980. Numarul unic pentru apeluri de urgenta - 112 - isi va pastra acelasi format.
Tranzitia la noul mod de formare a numerelor de telefon din retelele fixe se va face in doua etape. Astfel, in perioada 3 mai - 31 iulie 2008 aceste numere vor putea fi apelate atit in formatul actual, cit si in noul format, iar abonatii vor fi informati cu privire la modificarea modului de formare a numerelor. In perioada 1 august - 20 septembrie 2008, apelurile care nu respecta noile reguli nu vor mai fi rutate catre destinatii, iar abonatii vor fi informati, prin intermediul unui mesaj vocal sau a unui mesaj scris, cu privire la noul format al numarului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu