Mergi la conţinutul principal

Modernizarea portului Brăila. Încă un pas

* este vorba despre o hotărâre de Guvern aprobată în cadrul ședinței de miercuri, 11 mai, privind lucrările de infrastructură portuară a sectorului portuar al frontului de operare la Dunăre, adiacent malului  * obiectivul general îl constituie modernizarea și dezvoltarea Portului Brăila

 

Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat miercuri, 11 mai, indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare și dezvoltare a Portului Brăila. Mai precis: ,,Port Brăila - Lucrări de infrastructură portuară a sectorului portuar al frontului de operare la Dunăre, adiacent molului".

După cum se specifică în cadrul unui comunicat de presă emis de Executiv, obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea și dezvoltarea Portului Brăila în vederea oferirii de condiții optime pentru transportul naval de mărfuri, creșterii capacității de operare, precum și a calității serviciilor oferite operatorilor și transportatorilor portuari.

Valoarea totală a investiției este estimată la 126,8 milioane lei, inclusiv TVA.

Finanțarea investiției se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și din surse proprii ale Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA Galați. Durata de realizare a investiției este de 19 luni.

Reamintim că pe 13 aprilie autoritățile brăilene și gălățene s-au întâlnit în cadrul unui eveniment de prezentare a acestui proiect ce a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean Brăila. La vremea respectivă, Daniela Costea, directorul General CN APDM Galați, a anunțat că pe 10 martie s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Antreprenorul care va realiza lucrarea este constituit dintr-o asociere între firmele: HERCULES S.A., CONCIVIA S.A. și INTERCONSTRUCT S.R.L., lider de Asociere fiind ”HERCULES”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro