Mergi la conţinutul principal

Mocirlă şi revoltă în Radu Negru

Un tronson al străzii Milcov din cartierul Radu Negru a fost inundat, ieri, de apă, după ploile abundente din ultima perioadă. Strada respectivă este în curs de asfaltare, fiind săpată pentru realizarea fundaţiei, iar apa s-a acumulat într-o cantitate atât de mare, încât a ieşit din groapa adâncă de circa jumătate de metru şi a intrat în câteva curţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis un echipaj la faţa locului, care a pus în funcţiune câteva motopompe pentru evacuarea surplusului de apă.
Situaţia a fost generată, potrivit primarului Aurel Simionescu, de o conductă de canalizare existentă în zonă, la care mai mulţi cetăţeni s-ar fi racordat ilegal. Conducta respectivă s-ar fi înfundat, provocând inundaţia de ieri. Potrivit edilului-şef, ţeava a fost montată, cu ani în urmă, de un abator care funcţiona în apropiere. Municipalitatea nu şi-ar fi dat acceptul pentru amplasarea ţevii şi nici pentru racordurile pe care le-au făcut ulterior câţiva cetăţeni de pe strada Milcovului. În prezent, după ce a început operaţiunea de asfaltare a străzii, a fost descoperită acea conductă, constatându-se că este îngropată la o adâncime mult prea mică, aşa încât nu se poate face fundaţia străzii şi nici nu se poate turna covor asfaltic din cauza ei.
"Acum, când a fost vorba să punem asfalt, să facem ce este de făcut, s-a constatat că acea construcţie este pusă foarte sus. Că nu au montat-o la adâncimea la care trebuia. Din cauza asta ar trebui să o spargem, să săpăm, să punem conducta la adâncimea la care trebuie. Numai că acum a venit ploaia şi s-a făcut noroiul ăla acolo. Urmează, în perioada următoare, să săpăm, să punem conducta la cota care trebuie şi să rezolvăm problema", ne-a declarat, ieri, primarul Aurel Simionescu.
După cum v-am mai informat, câteva străzi din cartierul Radu Negru au intrat, de anul trecut, într-un proces de asfaltare a părţii carosabile şi de amenajare a trotuarelor şi spaţiilor verzi. Lucrările au fost finanţate cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional (POR). Este vorba, de fapt, de bani rămaşi ca economie de la alte investiţii realizate prin POR, în exerciţiul financiar 2007 - 2013, cum ar fi reabilitarea şi modernizarea Căii Călăraşilor sau a zonei Esplanadei. În total, circa 16,2 milioane de lei au fost alocaţi pentru amenajarea şi asfaltarea mai multor străzi din cartierul Radu Negru. Iniţial, Primăria spunea că au fost incluse la asfaltare doar străzi pe care mai înainte au fost montate reţele de apă şi canalizare, cu bani proveniţi dintr-o altă finanţare europeană, prin Programul Sectorial de Mediu (POS). Se vede, însă, că au fost prinse în acest proiect şi străzi cum este Milcov, care, oficial, nu figurează ca fiind canalizate.

"Tancrad" se oferă să pună o conductă nouă

Important este acum că, după inundaţia de ieri, şi cei de pe Str. Milcov vor beneficia de o canalizare adecvată. Lucrările de asfaltare sunt executate, după cum se ştie, de firma "Tancrad". Directorul executiv al acestei firme, Lucian Stanciu, ne-a declarat că, dintre străzile din Radu Negru care au fost prinse în programul de asfaltare, doar Milcov şi Negoiului nu au fost finalizate până la această dată. "Pe Negoiului am întâmpinat o problemă cu ţevile de gaze, care erau prea sus. S-a săpat un şanţ mai adânc, iar cei de la Distrigaz urmează să vină să coboare ţevile, ca să putem finaliza asfaltarea şi acolo. În ceea ce priveşte situaţia de pe Milcov, s-a luat legătura cu Compania de Utilităţi Publice «Dunărea» pentru schimbarea conductei de canalizare. Dânşii au spus iniţial că va trebui să se aştepte accesarea unui nou program european de finanţare, pentru rezolvarea problemei. Le-am solicitat, totuşi, să găsească o altă modalitate de finanţare, ca să putem asfalta strada mai repede, că nu putem să o lăsăm aşa, decopertată. Eventual, am putea negocia pentru a prelua noi această lucrare de montare a conductei. Sau, dacă vor să o facă dânşii, i-am putea ajuta cu săparea şanţului", ne-a declarat directorul Stanciu.
"Trancad" a asfaltat, aşadar, în ultima perioadă, mai multe străzi din cartierul Radu Negru. Locatarii cartierului se bucură, evident, că au scăpat de praf şi noroaie. Nu toţi sunt, însă, la fel de fericiţi. Unii acuză firma "Tancrad" că nu a făcut lucrarea chiar aşa de bine cum ar fi trebuit. "La noi în poartă nu există o pantă corespunzătoare a trotuarului. Când plouă, apa se scurge din stradă şi bălteşte chiar în faţa porţii, cu câţiva centimetri adâncime, încât ai nevoie de cizme ca să poţi ieşi din curte. Ar trebui să vină cineva să remedieze această problemă", ne-a spus Rada Grecu, locatară a străzii Cernăuţi, la nr. 44bis. Directorul "Tancrad", Lucian Stanciu, promite că, la recepţia lucrării, dacă beneficiarul, respectiv Primăria Brăila, va reclama nereguli de genul celor sesizate de locatara străzii Cernăuţi, constructorul va face reparaţiile necesare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro