Mergi la conţinutul principal

Mobilizare impresionantă a forţelor de ordine brăilene la alegerile europarlamentare

• sute de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi în acest weekend în misiune, pentru ca alegerile europarlamentare şi referendumul să se desfăşoare în bune condiţii • forţele de ordine vor păzi locurile de depozitare ale buletinelor de vot, vor asigura protecţia transportului acestora până la secţiile de votare, iar în ziua procesului electoral vor fi prezente la secţiile de votare • cetăţenii care observă încălcări ale legislaţiei sunt îndemnaţi să sune la 112 sau să se adreseze celui mai apropiat reprezentant al MAI

 

Alegerile europarlamentare şi referendumul, păzite de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi nu numai. Oamenii în uniformă vor fi prezenţi atât la secţiile de votare, cât şi în locurile de depozitare a buletinelor de vor. Aceste măsuri de pază şi protecţie au fost luate pentru a preveni apariţia unor incidente care să perturbe procesul de votare.

Misiunile pentru lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) încep încă de sâmbătă. De la ora 18.00 şi până duminică, la ora 6.00 dimineaţa, 216 efective vor asigura paza şi protecţia a 276 secţii de votare, din totalul celor 280 ce s-au constituit pe raza judeţului Brăila, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri MAI. Cele 216 efective sunt formate din 128 de poliţişti, 52 de jandarmi, 21 de poliţişti de frontieră şi 10 reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dunărea”.

Duminică, în ziua alegerilor şi referendumului, 166 de poliţişti, alături de 128 de jandarmi şi alte structuri, vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. “Pentru intervenţia efectivă la eventualele incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 51 de poliţişti vor fi constituiţi în echipe operative, alături de luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, 37 de efective de jandarmi vor fi în misiuni de protecţie atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila va avea în responsabilitate 95 de secţii de votare dispuse în 52 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 52 de jandarmi. “Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune”, se mai menţionează în comunicatul de presă al IPJ. Tot jandarmii vor fi cei care se vor ocupa de protecţia transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

67 de pompieri asigură desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional. În zilele anterioare, pompierii brăileni au verificat secţiile de votare, pentru a preveni incendiile. Au fost înlăturate disfuncţionalităţile pe această linie.

De asemenea, specialiştii ISU Brăila desfăşoară activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celui mai apropiat reprezentant al MAI pentru a sesiza orice încălcare a legislaţiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro